Facebook
Radno vrijeme: Pon - Pet: od 10:00 do 18:00, sub. i ned. ne radimo.

Australija

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija

Australija

Vrijeme trajanja

13

Voditelj putovanja

Uključen

Veličina grupe

19

Polazište

Vrsta smještaja

Usluge

Pogodnosti

Vrsta prijevoza

Termini putovanja i cijene

Polazak Povratak Cijena po osobi
9.11.2024.21.11.2024. 4.700,00 € | 35.438,00 kn Pošaljite upit Kupite

Opis programa

Sydney – Cairns –  Kuranda – Veliki koraljni greben – Melbourne

1. – 3. dan         Zagreb – Istanbul – Singapore – Sydney

U 18:00 sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci na katu putničkog terminala kod Info deska. Polazak zrakoplova iz Zagreba u 19:55, dolazak u Sydney u 6:15 (mjesno vrijeme). Putovanje od Zagreba do Sydneyja traje 24 sata i 20 minuta. Od Singaporea do Sydneyja prometuje najveći putnički zrakoplov na svijetu – Airbus A380-800. Obavljanje graničnih formalnosti. Organizirani transfer u hotel u strogom centru Sydneyja. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje središta grada. Noćenje.

 

4. dan               Sydney

Doručak. Sydney je glavni i najveći grad australske savezne države Novi Južni Wales te najstariji grad u Australiji (osnovan je 1788.). Nazvan je po lordu Sydneyju i danas broji više od 5,65 mil. stanovnika. Iako nije glavni grad Australije (glavni grad je Canberra) Sydney je, uz Melbourne, najvažnije financijsko, prometno, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Australije. Fakultativni razgled: Opera (na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine od 2007.) – Harbour Bridge – North Head – Sydneyjski toranj – The Rocks – Darling Harbour – zgrada parlamenta države Novi Južni Wales – katolička katedrala sv. Marije. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Mogućnost krstarenja sydneyjskim zaljevom, posjeta zgradi Opere, Akvariju ili uspona na Harbour Bridge. Noćenje.

 

5. dan               Nacionalni park Modre planine – Featherdale Wildlife Park

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u nacionalni park Modre planine gdje nas očekuju brojne aktivnosti i atrakcije. Prošetat ćemo šumom eukaliptusa, spustiti se najstrmijom željeznicom na svijetu pod kutom od 52 ° (nagib 128 %), uspeti se 545 m najstrmijom uspinjačom na južnoj zemljinoj polutci i voziti najvećom gondolskom žičarom na južnoj hemisferi (na visini od 270 m prelazi put od 384 m). Usput ćemo vidjeti: Three Sisters – Katoomba Falls – Mt Solitary – Orphan rock. Nacionalni park Modre planine na UNESCO-ovom je Popisu svjetske baštine od 2000. Ručak u cijeni izleta. Na povratku ćemo navratiti u iznimno značajan zoološki vrt divljih reprezentativnih i ugroženih životinjskih vrsta Australije – Featherdale Wildlife Park. Uz nezaobilazne koale, valabije i klokane, vidjet ćemo australske slatkovodne (freshies) i morske (salties) krokodile, tasmanskog đavla, divlje konje i još mnoge druge egzotične vrste. Noćenje.

 

6. dan               Sydney – Cairns

Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na let QF 922. Polazak zrakoplova iz Sydneyja u 9:40, dolazak u Cairns u 11:45. Transfer u hotel u centru Cairnsa. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje središta grada. Slobodno poslijepodne za odmor. Noćenje.

 

7. dan               Tropska kišna prašuma

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Kurandu, rudarski gradić u tropskoj kišnoj prašumi. Panoramska vožnja starinskim vlakom netaknutim krajolicima, desecima tunela i mostova, uz vodopade i duboke provalije. U Kurandi ćemo vidjeti koale, pomaziti ih i primiti u naručje. Isto tako ćemo prići klokanima i njihovim malim inačicama – valabima. Vidjet ćemo i slatkovodne krokodile, guštere i zmije. U povratku vožnja žičarom s pogledom na karakteristični gusti i visoki „krov“ od lišća i vrlo bogatu floru i faunu. Tropska kišna prašuma australskog Queenslanda nalazi se dijelom u nacionalnom parku Barron Gorge i od 1988. je na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine. Noćenje.

 

8. dan              Veliki koraljni greben

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet brodom na Veliki koraljni greben, jedan od najljepših ukrasa našega planeta. „Greben poput ovoga nešto je što u Europi uopće ne postoji, a ne postoji ni nigdje drugdje osim u ovim morima. To je zid od koraljne stijene koji se okomito uzdiže iz beskrajnoga oceana…“ Proteže se 2600 km duž ruba kontinentalnog dijela sjeveroistočne Australije i najveća je živa cjelina na svijetu. Posjet Zelenom otoku (Green Island) i razgled koralja s broda sa staklenim dnom. Mogućnost ronjenja s maskom i dihalicom ili ronilačkom opremom. Veliki koraljni greben je na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine od 1981. Noćenje.

 

9. dan              Cairns – Melbourne

Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na let QF 703. Polazak zrakoplova iz Cairnsa u 12:50, dolazak u Melbourne u 17:15. Transfer u hotel u centru Melbournea i smještaj u sobe. Noćenje.

 

10. dan            Melbourne

Doručak. Melbourne je glavni i najveći grad australske savezne države Victorije. Drugi je po veličini grad u Australiji. Osnovan je 1835. a od 1901. do 1927. bio je glavni grad Australije. Fakultativni poludnevni razgled: zgrada parlamenta države Victorije – kazalište Princess (1854.) – katolička katedrala sv. Patrika – vrtovi Fitzroy i kuća kapetana Cooka – Trg Federacije – pješačka ulica Swanston – anglikanska katedrala sv. Pavla – gradska vijećnica – Nacionalna biblioteka – rijeka Yarra i šetnice – Nacionalna galerija – Spomenik sjećanja – željeznička postaja na ulici Flinders – tržnica kraljice Viktorije. Predvečer fakultativni izlet na Phillip Island i promatranje čuvene parade pingvina. U sam suton stotine uzbuđenih posjetilaca zauzimaju mjesta kako bi promatrali noćnu paradu pingvina. Noćenje.

 

11. dan             Velika priobalna oceanska cesta

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz obalu jugoistočne Australije. Obalna oceanska cesta je panoramska cesta u saveznoj državi Victoriji. Duga je 243 km i gradili su je od 1919. do 1932. razvojačeni australski vojnici povratnici iz Prvog svjetskog rata. Zaustavit ćemo se kod 12 apostola i uživati u najljepšemu što je priroda stvorila u vapnenačkim stijenama. Fakultativni panoramski helikopterski let iznad najljepših i najznamenitijih kamenih formacija na svijetu. Povratak u Melbourne. Noćenje.

 

12. dan             Melbourne

Doručak. Prijepodne slobodno za osobne programe. U 11:30 transfer u zračnu luku. Polazak zrakoplova iz Melbournea u 15:10. Putovanje od Melbournea do Zagreba traje 27 sati i 15 minuta.

 

13. dan              Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 6:05. Presjedanje na let za Hrvatsku. Polazak zrakoplova iz Istanbula u 8:15, dolazak u Zagreb u 8:25 i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.700 €

 

Cijena paket-aranžmana uključuje

– zrakoplovne karte u ekonomskom razredu prema programu putovanja

– 9 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4*

– prijevoz po programu putovanja

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti.

 

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

– doplatu za jednokrevetnu sobu 900 €

– napojnice

– fakultativne sadržaje, izlete i ulaznice (cijene naknadno)

– paket putnog osiguranja – cijena na upit.

 

Viza

Potrebna! Više detalja na https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

 

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

 

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje paket-aranžmana

19

 

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

20 dana prije početka paket-aranžmanaPreuzmite program

Lokacija putovanja