Facebook
Radno vrijeme: Pon - Pet: od 10:00 do 18:00, sub. i ned. ne radimo.

Zapadna obala SAD-a

12 dana zrakoplovom

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija

SAD

Vrijeme trajanja

12

Voditelj putovanja

Uključen

Veličina grupe

14

Polazište

Vrsta smještaja

Usluge

Pogodnosti

Vrsta prijevoza

Termini putovanja i cijene

Polazak Povratak Cijena po osobi
24.4.2024.5.5.2024. 3.600,00 € | 27.144,00 kn Pošaljite upit Kupite
24.7.2024.4.8.2024. 3.600,00 € | 27.144,00 kn Pošaljite upit Kupite
16.10.2024.27.10.2024. 3.600,00 € | 27.144,00 kn Pošaljite upit Kupite

Opis programa

Los Angeles, San Diego, Las Vegas, San Francisco

Tematski zabavni parkovi Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure

Zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego / Zoološki vrt San Diego Zoo

Nacionalni parkovi Joshua Tree, Grand Canyon, Dolina smrti

Legendarna američka cesta Route 66

1. dan          srijeda                         Zagreb – Los Angeles

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone losanđeleske zračne luke (LAX) dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel u Los Angelesu i smještaj u sobe. Noćenje.

 

2. dan          četvrtak                       Los Angeles

Doručak. Razgled Los Angelesa otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi u Trećoj ulici. Noćenje.

 

3. dan          petak                          USH/ Disneyland / Disney California Adventure

Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (uz doplatu), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će nam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Ako niste zainteresirani za svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland Park (uz doplatu) ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure Park (uz doplatu). Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty. Noćenje.

 

4. dan          subota                         San Diego

Doručak. Vožnja uz Tihi ocean uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1959. god. snimala Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – 5. avenija. Dolazak u hotel na širem području San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.

 

5. dan          nedjelja                      SeaWorld San Diego / San Diego Zoo

Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (uz doplatu). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, vidjeti polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet mora i oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati sandiješki zoološki vrt San Diego Zoo (uz doplatu). San Diego Zoo je među najvećima i najznačajnijima u svijetu po reprodukciji i uzgoju rijetkih i ugroženih vrsta. Navečer odlazimo prema saveznoj američkoj državi Arizoni. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

6. dan           ponedjeljak               Nacionalni park Joshua Tree – Route 66

Doručak. Nacionalni park Joshua Tree obiluje neobičnim, endemskim pustinjskim drvećem što iz daljine sliči na čovjeka s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatsko-vege-tacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

7. dan           utorak                         Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas

Doručak. Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja po Stripu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

 

8. dan          srijeda                        Las Vegas / Horseshoe Bend i Antelope Canyon

Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo cjelodnevni izlet Horseshoe Bend i Antelope Canyon (uz doplatu). Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor  – Excalibur  – Tropicana  – New York – MGM – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom… Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

 

9.  dan         četvrtak                      Las Vegas

Slobodan dan za osobne programe. Danas možete odabrati želite li se odmoriti u hotelu i zabaviti u Las Vegasu ili ćete poći na poludnevni izlet na Hooverovu branu i nakon toga u outlet. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

 

10. dan        petak                          San Francisco

Ranojutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti… Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman’s Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Dolazak u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

 

11. dan         subota                        San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

 

12. dan        nedjelja                        Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

24. 4. – 5. 5. 2024.          3.600 €

24. 7. – 4. 8. 2024.          3.600 €

16. – 27. 10. 2024.          3.600 €

 

Cijena paket-aranžmana uključuje

– zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb

– pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovnih karata

– transfere na relaciji zračna luka – hotel i hotel – zračna luka

– 10 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*):

Los Angeles  3 n/d   šire područje / aglomeracija Los Angelesa          (3 noćenja s doručkom)

San Diego     1 n/d   šire područje San Diega                                           (1 noćenje s doručkom)

Joshua Tree  1 n/d   okolica                                                                         (1 noćenje s doručkom)

Williams         1 n/d   okolica                                                                        (1 noćenje s doručkom)

Las Vegas     2 n       The Strip ili Downtown Las Vegas                        (3 noćenja bez doručka)

San Franc.     1 n/d   šire područje San Francisca                                    (1 noćenje s doručkom)

– prijevoz autobusom, minibusom ili kombijem prema programu putovanja

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– sva razgledavanja prema programu putovanja

– ulazak u nacionalne parkove

– poludnevni izlet na Hooverovu branu (panoramski razgled) i outlet

– jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora paket-aranžmana.

 

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

– ESTA-ino odobrenje: 21 USD

– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

– doplatu za određena željena sjedala u zrakoplovu

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.000 € – obavezna doplata ako osoba spava sama!

– doručke u Las Vegasu

– preporučeni skup ulaznica, fakultativne sadržaje, osobnu potrošnju i napojnice.

 

Preporučeni skup ulaznica

– posjet nosaču zrakoplova USS Midway u San Diegu

– krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku

– vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu.

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 110 €.

 

Fakultativni sadržaji

– ulaznica za tematski zabavni park Universal Studios Hollywood s transferima:     155 €

– ulaznica za zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego s transferima:  145 €

– helikopterski let iznad nacionalnoga parka Grand Canyon: 300 €. Let traje 25-30 minuta. U cijenu je uključeno: let, takse i naknade, doplata za gorivo i M travelova naknada za rezervaciju.

– cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend: 300 €. Potrebno minimalno 8 putnika. Izlet traje 13-16 sati. U cijeni je uključeno: prijevoz, ulaznica u Antelople Canyon, takse i naknade te M travelova naknada za rezervaciju.

 

Što još možete doplatiti

– U transfernoj zračnoj luci putnika se čeka i prioritetno sprovodi do zrakoplova. Cijena na upit.

– Centralno pozicionirani hoteli visoke kategorije 4* ili 5*. Cijena na upit.

– Zrakoplovne karte višeg ekonomskog razreda (premium economy), poslovnoga razreda (business class) ili prvoga razreda (first class). Cijena na upit.

 

Plaćanje

Pri prijavi uplaćujete 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi + evl. doplatu za zrakoplovnu kartu višeg razreda (premium economy, business ili first) na jedan od sljedeća dva načina:

  • na IBAN agencije M travel d. o. o. internet bankarstvom ili univerzalnim nalogom za plaćanje u poslovnicama FINA-e, banke ili pošte ili
  • kreditnim ili debitnim karticama u poslovnici agencije M travel d. o. o. ili online putem poveznice koju ćemo vam poslati na vašu e-adresu (pay by link). Plaćanje karticama moguće je jednokratno i obročno (2 do 12 obroka).

Preostalih 50 % iznosa cijene paket-aranžmana + doplatu za preporučeni skup ulaznica + evl. doplatu za fakultativne sadržaje uplaćujete najkasnije 60 dana do polaska na jedan od dva gore ponuđena načina. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od dva mjeseca do polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana + sve evl. doplate.

 

Dokumenti

Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji na našu e-adresu: info@mtravel.hr

Kod prijave u hotelske sobe obavezna je kreditna ili debitna kartica koja glasi na ime putnika.

Hrvatskim državljanima za ulazak u SAD potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska te ESTA ili važeća američka viza.

 

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena na upit u agenciji. Putno osiguranje uplaćuje se isti dan kada ste se prijavili i uplatili 50 % iznosa cijene paket-aranžmana. Putno osiguranje uplaćuje se u posebnoj transakciji na IBAN agencije.

 

ESTA

Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online najkasnije 30 dana prije planiranog putovanja. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati u ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 80 € po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

 

Program

Mogućnost organiziranja pretprograma, tj. ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka naše ture. Postoji mogućnost organiziranja i postprograma; nakon završetka naše ture ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu. Najčešći postprogram su Havaji. Za grupe veličine 8-14 osoba rado ćemo složiti posebni program, uvažavajući želje grupe po pitanju sadržaja i termina putovanja.

 

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje.

 

Doplata za određena sjedala u zrakoplovu

Kod nekih zrakoplovnih kompanija (npr. kod Lufthanse), na određenim letovima, doplatom za sjedalo/a jamči se sjedalo/a željenih karakteristika (npr. želite sjediti zajedno, želite sjediti do prozora ili prolaza, želite sjediti u prednjem ili stražnjem dijelu zrakoplova, želite sjediti u sredini ili u redovima gdje ima više mjesta za noge itd.). Ova doplata nije obavezna jer možete 23 sata prije leta online rezervirati željeno sjedalo/a ako je raspoloživo. Naravno, možete se prijaviti na let i u zračnoj luci. Ako se prijavljujete online ili u zračnoj luci, nitko vam ne može 100 % jamčiti sjedalo/a željenih karakteristika. Ako bude vaše željeno sjedalo/a na raspolaganju – odlično! Ako ne bude – onda ništa. No, ako doplatite – onda su vaša željena sjedala rezervirana i potvrđena već kod kupovine zrakoplovne karte.

 

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

 

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja:  14

 

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

60 dana prije početka paket-aranžmana

 

Prijava

  1. Presliku putovnice (stranica s fotografijom) pošaljite na našu e-adresu: info@mtravel.hr
  2. Uplatite 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi do datuma dospijeća prema ponudi.

 

M travel d. o. o., turistička agencija, Petrovaradinska ulica 11, 10000 Zagreb, OIB 52758073551

E-adresa                    info@mtravel.hr

Mrežna stranica        www.mtravel.hr

 

Poslovnica                Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100A, 10000 Zagreb

Radno vrijeme          Pon – pet 10:00 – 18:00

Subotom, nedjeljom i blagdanom poslovnica ne radi.

 

Telefonski brojevi     (01) 2339 827 / 2339 839 / 4665 732

Brojevi mobitela        099 5251 033 / 099 2992 111

 

MBS 081138333 ∣ OIB 52758073551 ∣ MB 4832736 ∣ PDV IB HR52758073551 ∣ Erste&Steiermärkische Bank d. d., Jadranski trg 3a, Rijeka ∣ Filijala Zagreb – Vrbani, Rudeška cesta 140, 10000 Zagreb ∣ IBAN HR56 2402 0061 1008 5434 8 ∣ SWIFT/BIC kôd ESBCHR22 ∣ Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7,53450), uplaćen u cijelosti ∣ Trgovačko društvo upisano je u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, poslovni broj Tt-17/47570-4 ∣ Osnivač/član društva: Julija MiškovićPreuzmite program

Lokacija putovanja