Andaluzija

8 dana, 7 noćenja
Max. 30 osoba
Hotel 3/4*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 3.10.2024.Povratak: 10.10.2024.3.10.2024.10.10.2024.1.370 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 5.10.2024.Povratak: 12.10.2024.5.10.2024.12.10.2024.1.390 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 10.10.2024.Povratak: 17.10.2024.10.10.2024.17.10.2024.1.350 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 17.10.2024.Povratak: 24.10.2024.17.10.2024.24.10.2024.1.330 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 19.10.2024.Povratak: 26.10.2024.19.10.2024.26.10.2024.1.330 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 17.11.204.Povratak: 24.11.2024.17.11.204.24.11.2024.1.250 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Málaga – Granada – Córdoba – Sevilla – Jerez de la Frontera – Cádiz/okolica – Gibraltar – Marbella – Benalmadena/Torremolinos – Costa del Sol: fakultativno izlet Ronda i „Pueblo Blanco“ Setenil de las Bodegas

1. dan | Zagreb – Málaga – Granada

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom kompanije Ryan Air za Málagu prema satnici leta. Po slijetanju transfer do Granade, smještaj u hotel. Noćenje. Satnice leta nisu iste za sve datume te se nalaze na dnu programa.

2. dan | Granada

Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj (ulaznica i slušalice uključene) koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla,  najromantičnijeg europskog monumentalnih spomenika. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco, doplata na licu mjesta. Noćenje.

3. dan | Granada – Córdoba – Sevilla

Doručak. Odlazak iz hotela. Prije dolaska do cilja u današnjem danu, Seville, posjećujemo Córdobu, „daleku i samu“, kako je pisao slavni F.G.Lorca. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Grad koji je još u rimsko doba bio važno političko i kulturno središte, godine 929. se razvio u veličanstvenu metropolu kalifata na španjolskom tlu. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. U starom središtu grada, oko slavne Mezquite i danas se osjeća dio tog ozračja. Posjet Mezquiti po dolasku (ulaznica i slušalice uključene) uz pratnju lokalnog vodiča. Poslije Mezquite šetnja kroz povijesno središte grada do Juderije, nekoć židovske četvrti, s uskim uličicama ukrašenim cvijećem među kojima se ističe Calleja de la Flores. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Sevilli, po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer, moguć odlazak javnim gradskim prijevozom do središta grada u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan | Sevilla

Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Svoj procvat grad je doživio nakon otkrića Amerike i to kao riječna luka i važan trgovački grad u kojem se istovarivala roba iz španjolskih prekomorskih kolonija.  Odlazak u razgled grada: Torre del Oro – kraljevski Alcázar  (ulaznica uključena) – katedrala (ulaznica i slušalice uključene) – Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm – Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan | Sevilla – Jerez De La Frontera – Cádiz/okolica

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Jerezu de la Fronteri, obližnjem gradiću poznatom po izradi slatkog vina, zapravo šerija, gdje ćemo posjetiti jednu od vinarija s prezentacijom izrade tog slatkog alkoholnog pića i degustacijom (uključeno u cijenu). Nastavljamo prema Cádizu: jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i u Zapadnoj Europi; osnovali su ga Feničani tisuću godina prije Krista! Riječ je o posebnom i drugačijem španjolskom gradu, koji se jako obogatio nakon otkrića Amerike i čiji duh nije uspio suzbiti ni Francisco Franco,  koji je pokušao ugasiti njegov slavni karneval, ali na sreću nije uspio. U kasnim poslijepodnevnim satima upućujemo se prema hotelu u okolici Cádiza. Noćenje.

6. dan | Cádiz/okolica – Gibraltar – Marbella – Benalmadena/Torremolinos

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Gibraltaru. Po dolasku do Gibraltara, “Tarikove planine” u prijevodu s arapskog, preko kojeg su Mauri krenuli u osvajački pohod po Iberijskom poluotoku u 8. stoljeću, britanski prekomorski teritorij smješten na tjesnacu koji razdvaja Afriku od Europe, na površini od 6,5 kvadratnih kilometara, izlet u mini autobusima. Na “Stijeni” na kojoj se nalazi Gibraltar smještena je i zanimljiva kolonija majmuna, otprilike 230 makakija, vrste majmuna koji se smatraju jedinima koji žive u divljini na području Europe. Postoji legenda koja kaže da ako nestane majmuna s gibraltarske stijene, nestat će i Britanaca iz Gibraltara. Nastavljamo putovanje prema Costi del Sol, a putu nam je Marbella, gradić poznato kao mjesto u kojem rado boravi jet-set i ne samo španjolska, već i svjetska elita, kraljevske glave, glumci, pjevači, golferi… Sinonim za luksuz, Marbella osvaja svakog putnika namjernika ne samo luksuzom, već predivnom pješčanom plažom, dotjeranošću, opuštenošću. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kavu i nastavak putovanja prema hotelu na području Benalmadene ili Torremolinosa. Smještaj, noćenje.

7. dan | Costa del Sol: fakultativno izlet Ronda i „Pueblo Blanco“ Setenil de las Bodegas 

Doručak. Danas predlažemo odlazak u fotogeničnu Rondu, koju treba posjetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog njezinog atraktivnog položaja: smještaj Ronde uistinu je slikovit, nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dijeli rijeka Guadalevín u dubini i do 200 metara (izlet uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Rondom su mnogi bili i ostanu fascinirani, a primjerice slavni Rainer Maria Rilke išao je tako daleko da je napisao: „Posvuda sam tražio svoj grad iz snova, a našao sam ga u Rondi“. Gradom, njegovim dubokim klancem i kućama bio je očaran i Hemingway, ali i mnogi drugi književnici, glumci, itd. Razgled starog dijela grada, La Ciudad, uz lokalnog vodiča po dolasku. Proći ćemo kraj jedne od najvažnijih znamenitosti grada, Casa del Rey Moro, zanimljive maurske palače čijih 365 stepenica vodi kroz unutrašnjost stijene do klanca. Zanimljiva je i katedrala, Palacio de Mondragon i Casa del Gigante, a arena za borbu s bikovima u Rondi jedna je od par najvažnijih u Španjolskoj – upravo u Rondi je u 18.st. borba s bikovima dobila nešto poput zakona, pravila borbe s bikovima su definirana u Rondi. Arenu ćemo i posjetiti iznutra (ulaznica uključena u cijenu). Poslije razgleda slobodno vrijeme i potom nastavak putovanja prema jednom od slavnih andaluških bijelih sela (pueblos blancos), Setenilu de las Bodegas, s kućama gotovo nalijepljenima na stijene zbog čega izgleda poput orlovskog gnijezda. Povratak u hotel, slobodna večer. Noćenje.

8. dan | Costa del Sol –  Málaga – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, a koji je nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. dobio novi život. Málaga je danas grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Slobodno vrijeme u gradu za osobne programe, ručak, kupovinu ili posjet nekom od muzeja, itd. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnovečernjim satima. Satnice letova nisu iste za sve datume, te se nalaze na dnu programa.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

od 1.290 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Málaga – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu (visokoturistički klimatizirani autobus)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Andaluziji: 2 noćenja na području Coste del Sol, 1 noćenje u/ili okolici Cádiza, 2 noćenja u Sevilli i 2 noćenja u Granadi
 • lokalne vodiče u Córdobi, Sevilli i Granadi
 • ulaznice za Mezquitu u Córdobi, Alhambru u Granadi, Alcázar i katedralu u Sevilli
 • izlet mini autobusima na Gibraltaru
 • degustacija vina (sherryja) u Jerezu
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cjelodnevni izlet Ronda i Setenil (uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu u Arenu u Rondi, lokalnog vodiča i pratnju voditelja putovanja – prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana. Minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika): 90 € odrasli, djeca do 12 g. starosti 75 €– prijava i plaćanje u agenciji
 • flamenco show u Andaluziji (u Granadi) od 60 €, (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativno odlazak na vožnju brodom po Guadalquiviru cca 20 €, (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 425 €
 • napojnicu za lokalnog vozača – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos 15/20 € po osobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi kao što se nagrađuje i vozač na destinaciji (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3 € po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni