Bali

9 dana, 6 noćenja
Min. 10 osoba
Hotel 4/5*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 21.9.2024.Povratak: 29.11.2024.21.9.2024.29.11.2024.1.650 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Denpasar - Ubud - Kintamani - Mount Batur - Tampaksiring - Mas - Monkey Forest - Benoa - Nusa Dua - Mount Agung - Besakih - Bukit Jambul - Penglipuran - Kerta Gosa

 

1. dan | Zagreb – Doha

Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu za Dubai na liniji FZ1794 (Fly Dubai) u 14:30 h. Dolazak u Dubai u 22:15 h.

2. dan | Bali Denpasar/Ubud

Slijetanje u Denpasar u 08:10 h (lokalno vrijeme). Nakon carinskih formalnosti na izlazu će vas dočekati lokalni agent. Nakon provjere imena svih putnika primit ćete paket dobrodošlice I sve potrebne informacije vezane uz vaš boravak na Baliju. Transfer do hotela Ananda Resort 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan | Bali/Ubud

Doručak. Dan slobodan za jogu (9h-10h), kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite i kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

4. dan | Bali/Ubud/Kintamani/Mount Batur/Tampaksiring

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade 9 dana 21.11.2024. Garantirano od1.650 € Garantirano srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | Bali/Ubud

Doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (9h-10h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

6. dan | Ubud/Mas/Monkey FOrest/Nusa Dua, Benoa

Doručak. Odjava iz hotela. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Na putu do hotela na plaži vodimo vas na izlet gdje možete kupiti suvenire. Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Odlazak na lokalnu tržnicu u Ubudu, posjet kraljevskoj palači. Također ćemo posjetiti i Monkey Forest, jednu od najposjećenijih znamenitosti te utočište i prirodno stanište dugorepog balijskog makaka. Dolazak u hotel Nikko Bali Benoa 5*. Smještaj u sobe, noćenje.

7. dan | Bali/Mount Agung/Besakih/Bukit Jambul/Penglipuran/Kerta Gosa/Hotel Benoa

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan | Bali/Nusa Dua, Benoa-Denspar

Doručak. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Kasna odjava iz hotela (do transfera za zračnu luku). Transfer do zračne luke Denpasar.

9. dan | Bali/Nusa Dua/Denpasar – Istanbul

Polazak prema Dohi u 00:10 h sa slijetanjem u 05:00h. Slijedi let za Zagreb u 09:10 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 13:15 h.

Cijena paket-aranžmana uključuje

  • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines) –
  • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
  • smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 2 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui (zadnji dan uključena kasna odjava iz hotela),
  • sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
  • uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

  • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
  • pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 €
  • putno osiguranje (preporučamo)