Egipat

9 dana, 6 noćenja
Max. 24 osobe
Hotel 5*
P, ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 11.10.2024.Povratak: 19. 10. 2024.11.10.2024.19. 10. 2024.1.790 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Hurghada - Luksor - Krstarenje Nilom - Dier el-Bahara - Ena - Edfu - Kom-Ombo - Asuan - Abu Simbel - Nubijsko selo - Kairo - Giza

1. dan | Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na večernji let za Istanbul. Po slijetanju prijavljujemo se na let za Hurghadu.

2. dan | Istanbul – Hurghada – Luksor/ukrcaj u brod na Nilu

Ukrcaj i let za Hurghadu. Po slijetanju, preuzimanje prtljage, obavljanje viznih graničnih i carinskih formalnosti te prijevoz do Luksora. Upoznavanje Egipta započeti ćemo razgledima na istočnoj obali Nila gdje ćemo posjetiti hramove u Karnaku i Luksoru. Luksor je jedno od najdragocjenijih nasljeđa Egipta kada je u pitanju egipatska drevna civilizacija, s ogromnim brojem nevjerojatnih drevnih spomenika posvećenih bogovima Amonu, Mutu i Khonsu, a u Karnaku se nalazi kompleks sastavljen od brojnih hramova, kapelica i drugih drevnih građevina. Ukrcaj na brod. Ručak i slobodno vrijeme za odmor od puta. Večera i noćenje.

3. dan | Krstarenje Nilom – Luksor – Dolina kraljeva, Deir el-Bahara -Ena – Edfu 

Doručak na brodu. Danas ćemo posjetiti znamenitosti zapadne obale Nila. Prva na redu je Dolina Kraljeva – groblje faraona Novog kraljevstva starog Egipta (16.–11. stoljeće p.n.e.) gdje su otkrivene čak 63 grobnice, od kojih je najpoznatija Tutankamonova, koju je britanski arheolog Howard Carter 1922. godine pronašao gotovo netaknutu nakon više od tri tisuće godina. Zatim krećemo na razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut u Deir El-Bahari, koji se smatra remek-djelom drevne arhitekture, a koji je potpunosti iskopan između 1893. i 1906. tijekom ekspedicije Fonda za istraživanje Egipta. Razgledat ćemo Memnonove kolose, okrenute Nilu i 9 dana 11.10.2024. Garantirano od1.790 € Garantirano izlazećem suncu koji su stajali na ulazu u hram Amenofisa III. Povratak na brod te plovidba preko riječne rampe u Esni. Ručak na brodu. Plovidba do Edfu. Večera i noćenje.

4. dan | Krstarenje Nilom – Edfu – Kom- Ombo – Asuan 

Doručak na brodu. Posjet i razgled Hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Ispred hrama nalazi se veličanstvena statua sokola s duplom krunom, od crnog granita, koji predstavlja boga Horusa. Zidovi hrama ukrašeni su prikazima žrtvovanja, nizovima mitoloških scena, prikazima izgradnje hrama i raznim uklesanim crtežima kojima je iskazana duboka odanost i obožavanje bogova. Ručak na brodu za vrijeme plovidbe do Kom-Ombo. Po dolasku razgled dvostrukog simetričnog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. U hramu se nalazi egipatski kalendar tj. raspored darova bogovima prema sezonama i nekoliko dobro očuvanih mumija krokodila. Za razliku od ostalih, uz prethodnu dozvolu svećenstva, u ovaj hram dozvoljen je bio ulaz i običnim smrtnicima kako bi se molili bogovima. Plovidba prema Asuanu. Večera i noćenje na brodu.

5. dan | Krstarenje Nilom, Asuan/fakultativni izlet u Abu Simbel – fakultativni izlet u Nubijsko selo ili slobodno vrijeme

Doručak na brodu ili na izletu. Mogućnost ranojutarnjeg fakultativnog izleta do hramova Abu Simbel.

Opis izleta: Rano ujutro sastanak grupe s lokalnim vodičem te polazak klimatiziranim autobusom do Abu Simbela. Vožnja od Asuana do Abu Simbela u jednom smjeru traje oko 3,5 sata. Dva hrama Abu Simbela, sa svojim jedinstvenim stilom, smatraju se remek-djelima starog Egipta. Oni odražavaju slavu i veličinu novog Kraljevstva. Suradnjom egipatske vlade i UNESCO-a ovi hramovi spašeni su od poplave. Hram Ramsesa II bio je posvećen četirima univerzalnim bogovima Ptahu, Re-Herakhteyu, Amun-Reu i samom Ramsesu II. Veliki hram Abu Simbel također se naziva Sunčev hram Ramzesa II. Hram kraljice Nefertari naziva se i Hram Hator, koja je bila žena boga Sunca, tako da na simboličan način, dva hrama, onaj Ramzesa II i onaj Nefertari, povezuju Ramzesa II, Nefertari, Hator i Bog Sunca zajedno kao cjelina. Kasnije ćete biti otpraćeni natrag iz Abu Simbela do vašeg broda u Asuanu.

Ručak na brodu. Poslijepodne mogućnost fakultativnog izleta u Nubijsko selo. Opis izleta: Sastanak putnika s lokalnim vodičem. Ukrcaj i plovidba motornim čamcem do nubijskog sela koje se nalazi na zapadnoj obali rijeke Nil u Asuanu, nasuprot otoka Soheil i blizu Asuanske brane koja prolazi pored prva katarakta u Asuanu, ova fantastična tura do nubijskog sela omogućuje vam da upoznate nubijsku obitelj i dotaknete se te da naučite o njihovom jednostavnom načinu života, kulturi i tradiciji.
Povratak na brod. Večera.

6. dan | Krstarenje Nilom – Asuan – let Asuan – Kairo 

Nakon doručka na brodu slijedi iskrcaj. U sklopu razgleda Asuana posjetit ćemo Hram Philae – otočni hramski kompleks u akumulacijskom jezeru Asuanske niske brane i Asuansku visoku branu. Brana na Nilu, visoka 111 metara sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u Velikoj piramidi, a dovršena je 1970. godine. Slobodno vrijeme. Slijedi transfer do zračne luke u Asuanu iz koje ćemo unutarnjim letom krenuti za Kairo. Po slijetanju, preuzimanju prtljage uputit ćemo se prema hotelu. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

7. dan | Kairo – Giza

Doručak u hotelu. Krećemo na razgled najčuvenijih simbola Egipta – tri veličanstvene piramide i sfinge u Gizi. Najpoznatija piramida je Keopsova, sagrađena oko 2500 g pne, složena od oko 2 miliona kamenih blokova, zapanjujućih proporcija (danas visoka 138,8 m, a široka 230 m). Nešto manjih dimenzija, ali jednako veličanstvena je Kefrenova piramida, dok je treća Mikeronova piramida manja s mnogo većim kamenim blokovima manje savršeno obrađene površine. Velika Sfinga, postavljena kao čuvar piramida je kip mitološkog bića s tijelom lava i glavom čovjeka, sagrađena u isto vrijeme kada i piramide. Nakon toga posjetiti ćemo Egipatski muzej, jedan od najboljih svjetskih muzeja, u kojem je među više od 120 000 drevnih egipatskih eksponata iz egipatske povijesti, moguće razgledati i 27 kraljevskih mumija iz faraonskog doba. Ručak u jednom od lokalnih restorana. Povratak u hotel. Večera u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan | Kairo

Doručak u hotelu. Nakon odjave iz hotela krećemo u razgled Kaira. Prvo ćemo razgledati područje islamskog Kaira a zatim krećemo prema Koptskom djelu kako bismo posjetili Viseću crkvu Sv. Barbare. Crkvu sv. Barbare zovu Viseća crkva jer je podignuta iznad ruševina rimske tvrđave, na trupcima palmi i slojevima kamenja koji služe kao temelj. To je jedinstvena crkva s drvenim krovom u obliku Noine arke. Zatim ćemo razgledati Crkvu Abu Serga, jednu od najstarijih crkava u gradu, koja datira iz 5. stoljeća. Posjetit ćemo bazar Khan El Khalili, dom mnogim egipatskim obrtnicima i radionicama koje se bave proizvodnjom tradicionalnih zanata i suvenira. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka slobodno vrijeme u Kairu. U kasnim večernjim satima polazak prema zračnoj luci.

9. dan | Kairo – Istanbul – Zagreb

Prijava na povratni let za Istanbul s presjedanjem za Zagreb. Po slijetanju u Zagreb kraj programa.

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Hurghada, te na povratku Kairo Zagreb s presjedanjima u Istanbulu
 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja na riječnom brodu 5* na rijeci Nil, na bazi punog pansiona
 • 2 noćenja u hotelu kategorije 5* u Kairu, na temelju usluge noćenje s doručkom
 • unutarnji let Asuan – Kairo
 • uključene ulaznice za sve lokacije navedene u aranžmanu
 • prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • voditelj putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju u pripremu putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 635 € po osobi (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
 • moguća doplata za polupansion u Kairu (2 večere) 90 €
 • po osobi osobne troškove, pića, te ostalo što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • napojnice vozačima i vodiču
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)
 • fakultativne izlete