Fatima

8 dana, 7 noćenja
Do 45 osoba
Hotel 3*
ND/P/PP
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 3.8.2024.Povratak: 10.8.2024.3.8.2024.10.8.2024.1.400 
Pošaljite upit
Rasprodano

Santiago de Compostela – Braga – Porto – Coimbra – Fátima – Batalha – Nazaré – Santarém – Lisabon – Cabo da Roca

1. dan (subota) | Zagreb – Lisabon – Porto

Polazak iz zračne luke Zagreb. Dolazak u Porto u večernjim satima. Preuzimanje prtljage i smještaj u hotel u zračnoj luci ili okolici. Noćenje.

2. dan (nedjelja) | Santiago de Compostela – Braga

Doručak. Vožnja do SANTIAGA DE COMPOSTELE, španjolskoga nacionalnoga SVETIŠTA SV. JAKOVA i trećega po značaju hodočasničkoga odredišta srednjega vijeka (nakon Jeruzalema i Rima). Razgled katedrale i poklon relikvijama sv. Jakova. Vožnja do BRAGE, „portugalskoga Rima“, i posjet SVETIŠTU DOBROGA ISUSA koje krasi slavno barokno stubište koje vodi do crkve na brdu. Misa u svetištu. Katedrala u Santiagu de Composteli kao i svetište u Bragi nalaze se na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Večera. Noćenje.

3. dan (ponedjeljak) | Porto – Coimbra – Fátima

Doručak. Razgled PORTA, drugoga po veličini i značaju grada u Portugalu, poznatoga po čuvenome vinu i keramici azulejos te očuvanoj staroj jezgri: KATEDRALA – CRKVA SV. FRANJE – ZGRADA BURZE – RIBEIRA. Vožnja do COIMBRE i razgled: SVEUČILIŠTE – SÉ VELHA – ARCO DE ALMEDINA – SANTA CRUZ. Stari dio Porta kao i sveučilište u Coimbri nalaze se na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Vožnja do FÁTIME i smještaj u hotel. Misa u svetištu. Večera. Sudjelovanje u procesiji sa svijećama i molitva krunice. Noćenje.

4. dan (utorak) | Fátima

Doručak. FÁTIMA je najznačajnije hodočasničko odredište Portugala, mjesto molitve i Gospinih ukazanja koje je priznala Crkva i, iako daleko na drugom kraju europskoga kontinenta, jedno od najznačajnijih marijanskih hodočasničkih odredišta Europe. Razgled SVETIŠTA GOSPE FÁTIMSKE: kapela ukazanja, bazilika s grobovima vidjelaca, crkva Presvetoga Trojstva, križni put i posjet domovima vidjelaca u Aljustrelu. Ručak. Misa u svetištu. Večera. Sudjelovanje u procesiji sa svijećama i molitva krunice. Noćenje.

5. dan (srijeda) | Batalha – Nazaré

Doručak. SANTA MARIA DA VITÓRIA u BATALHI (UNESCO-ov Popis svjetske baštine) je remek-djelo gotičke sakralne arhitekture Portugala. Gradnja je otpočela 1388. i potrajala skoro dva stoljeća. Samostan u Batalhi s velebnom crkvom slovi kao panteon portugalskih kraljeva. NAZARÉ je poznati ribarski gradić na Atlantiku s dugom pješčanom plažom i jednim od najstarijih svetišta Portugala – SVETIŠTEM GOSPE OD NAZARÉA. Ručak. Misa u svetištu. Večera. Sudjelovanje u procesiji sa svijećama i molitva krunice. Noćenje.

6. dan (četvrtak) | Santarém – Lisabon

Doručak. Vožnja do SANTARÉMA i posjet SVETIŠTU EUHARISTIJSKOGA ČUDA. Misa u svetištu. Dolazak u LISABON i razgled: SAMOSTAN JERONIMOVACA – južni portal, klaustar, grobovi Vasca da Game i Luísa de Camõesa; BELEMSKI TORANJ – danas simbol Lisabona, nekada utvrda uz rijeku Tejo; SPOMENIK SLAVNIM PORTUGALSKIM MOREPLOVCIMA I ISTRAŽIVAČIMA – simbol Portugala, podignut u spomen na 500. godišnjicu smrti Henrika Moreplovca, mecene istraživačkih poduhvata. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan (petak) | Cabo da Roca – Lisabon

Doručak. Izlet do CABO DA ROCA, najzapadnije točke europskoga kontinenta… Onde a terra acaba e o mar começa (…mjesto gdje prestaje zemlja a počinje more… Camões). Povratak u LISABON i razgled: KATEDRALA – najstarije zdanje u Lisabonu (1150.), grob sv. Vincenta, zaštitnika Lisabona; CRKVA SV. ANTUNA – na mjestu kuće u kojoj se 1195. rodio zaštitnik Portugala i jedan od najpopularnijih svetaca katoličkoga svijeta. Slobodno vrijeme za osobne programe u centru Lisabona. Večera. Noćenje.

8. dan (subota) | Lisabon – Zagreb

Doručak. Transfer u lisabonsku zračnu luku i prijava na let. Dolazak u zračnu luku Zagreb.

 

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.400 €

Cijena paket-aranžmana kalkulirana je na temelju minimalno 34 putnika.

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskome razredu na relaciji Zagreb – Lisabon – Porto i Lisabon – Zagreb, prtljagu i sve pristojbe zračnih luka (mogućnost priključnoga leta iz Splita i u Split)
 • smještaj u hotelima 3* na osnovu 7 noćenja u dvokrevetnim sobama i prehranu kako slijedi:
  – jedno noćenje s doručkom i jedan polupansion u hotelu 3* u zračnoj luci u Portu ili okolici
  – jedan polupansion i dva puna pansiona u hotelu 3* u Fátimi
  – dva polupansiona u hotelu 3* u Lisabonu
 • prijevoz turističkim autobusom u Portugalu i razglede prema programu hodočašća
 • duhovnu pratnju i voditelja putovanja, boravišnu pristojbu u hotelima
 • jamčevinu i osiguranje od odgovornosti, PDV i troškove organizacije

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 300 €, obavezna doplata ako osoba spava sama
 • ulaznice:
  – Igreja San Francisco (Porto) cca 10€
  – Santa Maria da Vitória (Batalha) cca 10€
  – Mosteiro dos Jerónimos (Lisabon) cca 12€
 • napojnica vozaču autobusa u Portugalu 15 €
 • paket putnoga osiguranja (putno-zdravstveno osiguranje s osiguranjem otkaza putovanja) – točan iznos premije ovisi o dobi hodočasnika – javite nam ime i prezime te datum rođenja putnika (hodočasnika) na hodocasca@mtravel.hr
 • piće uz ručkove i večere

Kako se prijaviti

 1. Na e-adresu hodocasca@mtravel.hr pošaljite imena i prezimena putnika kako su upisana u dokumentu s kojim planirate putovati.
 2. Mi ćemo vam pisanim putem potvrditi mjesta i poslati informaciju o iznosu paketa putnoga osiguranja.
 3. Uplaćujete iznos za putovanje i, u odvojenoj transakciji, uplaćujete iznos za putno osiguranje i potvrde o uplati šaljete na hodocasca@mtravel.hr