Kanada

8 dana, 6 noćenja
Min. 14 osoba
Hotel 3/4*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 13.9.2024.Povratak: 20.9.2024.13.9.2024.20.9.2024.3.390 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 15.6.2025.Povratak: 22.6.2025.15.6.2025.22.6.2025.3.390 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 11.7.2025.Povratak: 18.7.2025.11.7.2025.18.7.2025.3.390 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 19.9.2025.Povratak: 26.9.2025.19.9.2025.26.9.2025.3.390 

Québec City, Trois-Rivières, Montréal, Ottawa, Toronto

Promatranje kitova, Slapovi Niagare

1. dan | Zagreb – Québec City

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Odlazak prema Münchenu gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za Kanadu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Montréal u večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Prijava na let za Québec City. Dolazak u Québec City, glavni grad istoimene kanadske pokrajine Québec i preuzimanje prtljage. Pokrajina Québec poznata je po prastarim šumama javora i francuskome nasljeđu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | Sainte-Anne-de-Beaupré – Promatranje kitova

Doručak. Vožnja do Sainte-Anne-de-Beaupré i kraći razgled kanadskog nacionalnog svetišta sv. Ane. Nastavak vožnje na sjeveroistok Québeca do mjesta Tadoussac gdje ćemo se ukrcati na turistički brod i tijekom trosatne plovidbe po rijeci Sveti Lovro promatrati kitove u njihovu prirodnom staništu (preporučeni skup ulaznica). Večera u tipičnom kvibeškom restoranu (preporučeni skup ulaznica). Noćenje.

3. dan | Québec City – Trois-Rivières

Doručak. Razgled Québec Cityja: parlament pokrajine Québec – Chateau Frontenac i Dufferin Terrasse (dvorac i vidikovac iz 19. stoljeća, simbol grada) – Place Royal (kraljevski trg sa sačuvanom arhitekturom i duhom 18. i 19. stoljeća) – Gornji grad – Donji grad i četvrt «Petit Champlain» – katedrala Notre-Dame, prva crkva Nove Francuske… Slobodno vrijeme za šetnju starim kamenim ulicama, shopping u brojnim dućanima i galerijama ili jednostavno uživanje na nekom od trgova i terasa staroga grada. Poslijepodne vožnja prema Montréalu. Kraće zaustavljanje u Trois-Rivièresu i posjet svetištu Notre-Dame-du-Cap, kanadskom nacionalnom svetištu BDM. Vožnja do Montréala. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | Montréal

Doručak. Montréal je drugi grad po veličini i važna luka Kanade, na rijeci Sveti Lovro (Saint Lawrence River). Ubraja se u najveća trgovačka, financijska, industrijska, diplomatska i prometna središta Sjeverne Amerike. Osnovali su ga francuski doseljenici u 17. stoljeću i danas je glavno kulturno središte zemlje. Najveće je središte pokrajine Québec, naseljen pretežno stanovništvom francuskoga podrijetla i jezika te je ujedno i najveći frankofonski grad Sjeverne Amerike. Iznad grada smjestilo se kanadsko nacionalno svetište sv. Josipa (L’Oratoire Saint-Joseph du Mont-Royal). Razgled Montréala: Stari grad s bazilikom Notre-Dame i starom lukom (preporučeni skup ulaznica) – ulica St. Catherine – katedrala Majke Božje Kraljice svijeta – Olimpijski stadion – gradski park Mount Royal. Poslijepodne slobodno za vlastiti program. Noćenje.

5. dan | Ottawa

Doručak. Vožnja do Ottawe i razgled znamenitosti glavnog grada Kanade: Byward Market – Sussex Drive – Rideau Hall – Rideau Canal – Château Laurier – Supreme Court – Parliament Hill… Vožnja prema Torontu. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | 1000 otoka (krstarenje) – Toronto

Doručak. Krstarenje uz 1000 otoka (preporučeni skup ulaznica) po rijeci Sveti Lovro i razgled arhipelaga na granici Kanade i SAD-a. Vožnja do Toronta. Toronto je glavni grad pokrajine Ontario i najmnogoljudniji kanadski grad s 2,8 mil. stanovnika. Metropolitansko područje ima 7,3 mil. stanovnika. Vodeće je poslovno središte u zemlji i sjedište mnogih financijskih ustanova. Godišnje ga posjeti 27,5 mil. posjetitelja. Razgled Toronta: višenamjenski stadion Rogers Centre – toranj CN (preporučeni skup ulaznica) – gradska vijećnica – parlament pokrajine Ontario – sveučilište – Ripley’s Aquarium of Canada. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Slapovi Niagare

Doručak. Niagarski slapovi često se nazivaju osmim svjetskim čudom prirode. Godišnje ih posjeti više od 12 mil. posjetitelja. Mladenci ovdje provode medeni mjesec stoga Niagara Falls nosi epitet svjetske prijestolnice za proslavu medenoga mjeseca. Niagarski slapovi sastoje se od tri slapa: Američkoga slapa (American Fall), Mladenkinoga vela (Bridal Veil) i kanadskoga slapa Potkove (Horseshoe Fall). Niagarski slapovi nisu najviši slapovi na svijetu, pa čak niti u Kanadi i SAD-u, ali imaju najveći protok vode. Od svih slapova Potkova je najviša (duljina 675 m, visina 57 m). Plovidba turističkim brodom do slapova i helikopterski let iznad slapova (preporučeni skup ulaznica). Razgled slapova s mogućnošću brojnih dodatnih sadržaja. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Odlazak u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

8. dan |  Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u ranim poslijepodnevnim satima i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.390 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Québec City i Toronto – Zagreb
 • 6 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima turističke kategorije (istovrijedno europske 3*-4*)
 • prijevoz minibusom/kombijem prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora paket-aranžmana.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • eTA-ino odobrenje 7 C$
 • ESTA-ino odobrenje 21$
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 600 € – obavezna doplata ako osoba spava sama!
 • preporučeni skup ulaznica, napojnice te osobnu potrošnju

Preporučeni skup ulaznica

 • cjelodnevni izlet na promatranje kitova
 • večera u tipičnom kvibeškom restoranu
 • bazilika Notre-Dame u Montréalu
 • krstarenje 1000 otoka
 • posjet vidikovcu na tornju CN u Torontu i akvariju
 • helikopterski let iznad Niagare
 • plovidbu turističkim brodom Niagarom do slapova.

Plaćanje

Pri prijavi se uplaćuje 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, preostalih 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi uplaćuje se 60 dana prije polaska. Plaćanje je na IBAN agencije ili kartično u poslovnici u Zagrebu. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od 60 dana prije polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Dokumenti potrebni za putovanje!

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u Kanadu. Pri prijavi obavezno šaljete agenciji presliku stranice sa slikom na e-adresu: info@mtravel.hr

Hrvatskim državljanima za ulazak u Kanadu potrebna je eTA.

Kreditna kartica ili debitna kartica na ime putnika obavezna je kod prijave u hotel. Kartica se autorizira na iznos depozita za evl. troškove u hotelu. Ako niste učinili dodatnih troškova, autorizirani iznos se kod odjave iz hotela automatski poništava.

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena osiguranja na upit. Osiguranje se uplaćuje isti dan kada i paket-aranžman, ali u odvojenoj transakciji. Osiguranje se uplaćuje na IBAN agencije.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje paket-aranžmana

14

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

20 dana prije početka paket-aranžmana