Kuba

10 dana, 7 noćenja
Max. 30 osoba
Hotel 5*
P
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 3.1.2025.Povratak: 12.1.2025.3.1.2025.12.1.2025.2.530 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 23.2.2025.Povratak: 4.3.2025.23.2.2025.4.3.2025.2.399 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Havana - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero - fakultativni izlet Cayo Blanco - tura stopama Hemingwaya (Cojimar - Finca Vigia - El Floridita)

1. dan | Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta i prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati.

2. dan | Istanbul – Havana – Cienfuegos – Trinidad

Nastavak putovanja za Havanu. Polijetanje zrakoplova za Havanu u 02:10 sati. Let traje cca 13 sati. Dolazak u zračnu luku Havana u 07:15 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Trinidadu. Po putu posjetit ćemo Cienfuegos, smješten na južnoj obali Kube, a poznat po svojoj arhitekturi iz kolonijalnog razdoblja i prekrasnoj obali. Ljepota njegovog povijesnog centra donijela je Cienfuegosu ime “biser juga”. Slobodno vrijeme za ručak (uključen u cijenu) i istraživanje bisera juga. Posjetite Park Jose Marti, glavni trg okružen zgradama koje predstavljaju najbolje primjere arhitekture grada iz 19. i 20. stoljeća, kazalište Tomas Terry, Palacio Ferrer i Palacio de Valle, značajne zgrade izgrađene između 1912. i 1917. godine. Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan | Trinidad

Doručak. Danas odlazimo u razgled Trinidada, isto tako poznatog po svojoj dobro očuvanoj španjolskoj kolonijalnoj arhitekturi. Nalazi se na jugoistoku Kube, u blizini obale Karipskog mora. Osnovan je 1514. godine, što ga čini jednim od najstarijih gradova na otoku. Prošetat ćemo šarmantnim kamenim ulicama, ukrašenim šarenim kolonijalnim kućama; vidjet ćemo trg Plaza Mayor, te posjetiti Romantic Museum (uključen u cijenu). Grad je također poznat po tome što je UNESCO-va svjetska baština zbog svoje bogate povijesti i arhitekture, a isto tako je i popularna turistička destinacija zbog svojih slikovitih plaža, uključujući Playa Ancón. Također je poznat po svojoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kao i po tradicionalnoj kubanskoj kuhinji. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme za istraživanje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan | Trinidad – Santa Clara – Varadero

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Santa Clari, gradu koji je bio poprište bitke koja je označila prekretnicu u kubanskom revolucionarnom ratu 1958. godine. Bitka kod Santa Clare bila je ključna pobjeda revolucionarnih snaga predvođenih Fidelom Castrom protiv vladinih trupa, što je dovelo do pada Batisteovog režima. Jedna od najpoznatijih figura povezanih s ovim gradom je Che Guevara, argentinski revolucionar i vođa. Nakon pobjede revolucionarnih snaga, Che Guevara je postao poznata figura u gradu, a danas je njegov mauzolej i spomenik jedna od glavnih turističkih atrakcija (razgled mauzoleja izvana). Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak vožnje prema Varaderu. Prijava u hotel i smještaj. Slobodan ostatak dana za kupanje. Večera i noćenje.

5. dan | Varadero – fakultativni izlet Cayo Blanco

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Cayo Blanco se nalazi u blizini Varadera, a poznat je po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti i izvrsnim plažama.  Otok ima prekrasne bijele pješčane plaže, tirkizno plavo more i bujnu vegetaciju. Jutarnjim transferom odlazimo do marine gdje je ukrcaj na katamaran, a nakon toga slijedi plovidba, ronjenje na koraljnom grebenu, posjet delfinariju, interakcija i predstava s dupinima. Nastavak plovidbe, dolazak na otok i ručak (riblji meni, uključen u cijenu). Slobodno vrijeme na plaži. U popodnevnim satima povratak u hotel. Za one koji ostaju u hotelu ručak u hotelu (uključen u cijenu). Večera. Noćenje.

6. dan | Varadero – tura stopama Hemingwaya (Cojimar – Finca Vigia – El Floridita) – Havana

Doručak i odjava iz hotela. Danas krećemo putevima slavnog američkog književnika Ernesta Hemingwaya koji je velik dio svog života proveo u  ovoj karipskoj otočnoj državi. Bio je fasciniran kubanskom kulturom, pejzažima i ljudima, te se to odrazilo u nekima od njegovih poznatih djela. Naša prva stanica je pitoreskno ribarsko selo Cojimar gdje je poznati pisac često boravio zbog svoje strasti prema ribolovu. Upravo je ovo selo poslužilo kao inspiracija za roman „Starac i more“, a ovdje je upoznao i lokalnog ribara Gregoria Fuentesa koji je postao inspiracija za lik starca Santiaga u romanu. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema kući Finca Vigía, njegovoj  imovini u blizini Havane gdje je Hemingway živio i napisao neka od svojih poznatih djela, uključujući “Za kim zvona zvone” i “Starac i more”. Danas je Finca Vigía muzej posvećen Hemingwayevom životu i radu, a posjetitelji mogu vidjeti autentične predmete i prostorije koje je Hemingway koristio (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema poznatom baru El Floridita gdje je poznati književnik uživao u omiljenom koktelu Daiquiri, a imao je čak i svoj omiljeni stol. Njegova prisutnost u El Floriditi i dalje je dio legende o ovom mjestu, te je Hemingwayeva slika postavljena u baru kako bi se očuvalo njegovo naslijeđe. Kratko zaustavljanje u baru kako bi i mi isprobali koktel Daiquiri (uključeno u cijenu). Nakon ispunjenog prvog dijela dana uzimamo pauzu za ručak (uključen u cijenu), a potom nastavljamo prema umjetničkom kompleksu Fusterlandia. Ovo jedinstveno područje predstavlja impresivno stvaralaštvo kubanskog umjetnika Joséa Rodrígueza Fustera, poznatog kao “El Fuster” koji je počeo transformirati svoj dom i okolna područja u umjetnički kompleks središnjim motivom keramičkih pločica i šarenih skulptura, inspiriran stilom Antonija Gaudíja. Slobodno vrijeme. Prijava u hotel. Smještaj. Noćenje.

7. dan | Havana

Nakon doručka odlazimo na jedinstveni panoramski razgled grada oldtimerima, u trajanju od jednog sata (uključeno u cijenu) kroz metropolitanske i moderne dijelove grada, uključujući Sveučilište u Havani, poznati Hotel Nacional, Trg revolucije, Malecón, šetnicu uz more koja završava kod tvornice cigara. Posjet tvornici cigara (uključen u cijenu). Nastavljamo autobusom prema kolonijalnom dijelu grada prolazeći pored Nacionalne zgrade Kapitola, Velikog kazališta Havane, avenije El Prado, bivše Predsjedničke palače i Centralnog parka. Razgledavanje se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio Stare Havane, proglašene svjetskom baštinom UNESCO-a 1982. godine, gdje ćemo posjetiti Trg katedrale, Trg San Francisca de Asis, Stari trg, veličanstveni Trg oružja i posjetiti hotele Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio. Ručak u lokalnom privatnom restoranu u Staroj Havani (uključen u cijenu). Nakon ručka slobodno vrijeme za kupovinu na tržnici suvenira. Povratak u hotel. Večeras predlažemo autentično iskustvo uz gkazbu i ples, odlazak na večeru uz glazbu uživo inspiriranu poznatim kubanskim bendom Buena Vista Social Club (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Originalni bend više ne postoji, ali mnogi glazbenici su nastavili stopama svjetski poznatog benda. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan | Havana – Vinales – Havana

Doručak. Danas odlazimo prema dolini Vinales, na zapadnom dijelu otoka. Prvo ćemo se zaustavit na vidikovcu Los Jasmines kako bismo se divili spektakularnom krajoliku doline i mogotesima, stjenovitim formacijama koje izbijaju iz doline. Ova regija je jedno od najvažnijih područja za uzgoj duhana na Kubi pa i mi odlazimo u posjet jednoj od farmi duhana kako bi saznali više o procesu uzgoja i proizvodnje cigara (uključeno u cijenu). Nastavljamo do La Cueva del Indio gdje ćemo imati neizbježno uzbudljivo iskustvo plovidbe tradicionalnim čamcima duž podzemne rijeke koja prolazi kroz unutrašnjost nekih od brdašca Haystack Hillock. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka posjetit ćemo Mural prahistorije, te nastaviti vožnju prema Havani. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | Havana – Istanbul 

Odjava iz hotela. Rani transfer za zračnu luku Havana. Prijava na let zrakoplovne kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 08:40 sati. Let traje cca 15 sati.

10. dana | Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 08:55 sati. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05.  Zbog dužeg čekanja u Istanbulu mogućnost odlaska na ručak i razgled grada uz doplatu.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

od 2.399  €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom prema programu
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i dimenzija 55x40x20
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Trinidadu
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Varaderu
 • 3 noćenja u hotelu 5* u dvokrevetnim sobama u Havani na bazi noćenja s doručkom
 • šest obroka u vrijeme ručka prema programu (s uključenim jednim pićem po obroku)
 • razgled Cienfuegosa Trinidada i Santa Clare
 • ulaznicu za Romantic museum u Trinidadu
 • ulaznicu za Finca Vigia
 • koktel Daiquiri u El Floriditi
 • panoramska tura oldtimer automobilima u Havani u trajanju od jednog sata
 • posjet tvornici cigara u Havani
 • izlet Vinales
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • kubansku vizu i asistenciju agencije 60 € po osobi, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska i potrebno je dostaviti kopiju dokumenta prilikom rezervacije aranžmana). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici veleposlanstva države čiji su državljani.
 • doplata za jednokrevetnu sobu 490 €, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • izlet katamaranom na Cayo Blanco 130 € (u cijenu uključen transfer, plovidba katamaranom, uključeno piće s bara na katamaranu, posjet dolfinarijumu i riblji ručak u restoranu s izborom lokalnih pića), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalan broj prijavljenih 20 osoba
 • večera uz živu glazbu inspiriranu bendom Buena Vista Social Club 135 € (u cijenu uključena večera, transfer i glazba uživo), prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalni broj prijavljenih 25
 • napojnice vozačima i vodičima 50 €, obavezna doplata na licu mjesta
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za Kubu, obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana ili u osobnoj organizaciji. Pri ulasku u zemlju potrebno je predočiti dokument.

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene.