Nordkap, Rovaniemi i Laponija

6 dana, 5 noćenja
Max. 25 osoba
Hotel 3/4*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 25.6.2024.Povratak: 30.6.2024.25.6.2024.30.6.2024.1.990 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Rovaniemi - Levi/Sirkka - sjever Finske - norveška Laponija - otok Mageroya - Nordkap - Karasjok - jezero Inari - Nacionalni park Pyha Luosto - crta Polarnog kruga i Djed Božićnjak

1. dan | Zagreb – Rovaniemi

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija  dva sata prije odlaska zrakoplova. Let s presjedanjem do Helsinkija. Nastavak putovanja letom prijevoznika Finnair prema sjeveru. Dolazak u zračnu luku Rovaniemi. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

2. dan | Rovaniemi – sjever Finske – skijalište Levi/ Sirkka

Doručak. Odlazak iz hotela u Rovaniemiju. Ubrzo ćemo prijeći crtu sjevernog polarnog kruga. Krećemo u divlju rijetko naseljenu unutrašnjost i otkrivamo neodoljivu ljepotu dalekog sjevera. Ogromne rijeke bogate ribom s velikim brzacima i rijetkim ribičima, guste šume i prva stada sobova na našem putu prate nas na našem putovanju unutar područja sjevernog polarnog kruga. Putovanje uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama finske Laponije.  Smještaj u hotel u najpoznatijem finskom skijalištu Levi koje i u ljetnim mjesecima puža mogućnosti za šetnju u sjevernom krajoliku. Levi je poznat po natjecanjima u Svjetskom kupu u alpskom skijanju. Mogućnost večere u hotelu uz nadoplatu. Noćenje.

3. dan | Levi/Sirkka – norveška Laponija – otok Mageroya – Nordkap

Doručak. Prekrasni pejzaži, stada sobova na putu, neponovljivi osjećaj velike divljine – to je područje Laponije! Preko nacionalnog parka i divlje visoravni Sennaland dolazimo do otoka Mageroya koji je povezan tunelom ispod mora s kopnom. Vožnja kroz otok obrastao mahovinom i s brojnim malim jezercima do stijene Nordkapa (uključena ulaznica za Nordkap centar). U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino – no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa – zemaljske kugle (noći u to doba godine nema ili je jedva primjetna mala razlika u količini dnevne svjetlosti). Poseban je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna – došli smo na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Smještaj u hotel na otoku Mageroya. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

4. dan | otok Mageroya – Karasjok – jezero Inari – Nacionalni park Pyha Luosto

Doručak. Odlazak s otoka Mageroya. Vožnja uz obalu Olderfjorda uz plaže dalekog sjevera, te dalje uz obale Porsangerfjorda, jednog od najvećih sjevernih norveških fjordova. Zaustavljanje u Karasjoku, središtu norveške Laponije I sjedištu parlamenta Sami naroda, podignutom u obliku šatora. Povratak u Finsku. Posjet jezeru Inari, jednom od najvećih finskih jezera (poznatom iz križaljki). Veliko finsko jezero sa stotinama otočića i stijena vrlo je slikovito i okruženo nomadskim područjem uzgajivača stada sobova. Nastavak vožnje kroz romantične sjeverne krajolike i smještaj u tipični laponski hotel uslijed velikih prirodnih ljepota  nacionalnog parka Pyha – Luosto. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

5. dan | Nacionalni park Pyha Luosto – crta Polarnog Kruga i Djed Božićnjak – Rovaniemi

Doručak. Posjet selu djeda Božićnjaka, u blizini Rovaniemija koje se nalazi na crti sjevernog polarnog kruga. U poštanskom uredu možete poslati čestitke koje će doći na Božić, kupiti tipične suvenire, fotografirati se s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima. Smještaj u hotel u Rovaniemiju gradu koji je gradio i slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Šetnja gradskim središtem s voditeljem putovanja. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

6. dan | Rovaniemi – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska  transfera do zračne luke u Rovaniemiju. Odlazak zrakoplova Finnaira prema Helsinkiju i nastavak putovanja letom iz Helsinkija. prema Frankfurtu. Odlazak iz Frankfurta letom Croatia airlinesa prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

1.990 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovima s uključenim pristojbama zračnih luka (pristojbe u iznosu od 350 € po osobi, iznos pristojbi može biti podložan promjeni)
 • transfere zračna luka Rovaniemi -hotel -zračna luka Rovaniemi
 • smještaj u hotelima 3/4 *  u  dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s buffet doručkom:
 • smještaj na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom  u hotelu 3/4* u Rovaniemiju u Finskoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom  u hotelu 3/4* na  skijalištu Sirkka/Levi u Finskoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu turističke kategorije na otoku Mageroya u Norveškoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* na području nacionalnog parka Pyha-Luosto u Finskoj
 • prijevoz autobusom na turi po Laponiji
 • ulaznicu za Nordkap centar
 • voditeljicu/voditelja  putovanja s velikim iskustvom vođenja na skandinavskim turama
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene (informacije kod voditelja putovanja)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplate

 • Doplata za 5 večera u 3 slijeda ili buffet večera u skandinavskim hotelima, doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja (preporučujemo!): 245 €Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 295 €