Norveška – krstarenje

13 dana, 12 noćenja
Min. 20 osoba
Hotel 3/4*
P
Zrakoplovom, brodom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 19.9.2024.Povratak: 1.10.2024.19.9.2024.1.10.2024.2.450 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Bergen - norveški Fjordovi - Hjorundfjord - Alesund - Molde - Trondheim - Bodo i Lofotsko otočje - Tromso “Pariz sjevera” - Nordkap - Barentsovo more - Kirkenes - Vesteralsko i Lofotsko otočje - Bronnoysund - ruta Legendarne ceste Rv17 - Kristiansund - ruta Atlantske ceste - Bergen

1. dan | Zagreb – Bergen – Brod

Sastanak s voditeljicom putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 04.10 sati. Prijava na let LH 1405 za Frankfurt. Odlazak zrakoplova u 06.10 sati. Dolazak u zračnu luku Frankfurt u 07.50 sati. Nastavak putovanja letom LH 874. Dolazak u zračnu luku u Bergenu u 12.25 sati. Prijevoz autobusom do luke u Bergenu. Prijava za ukrcaj na brod i predaja prtljage. Ukrcaj i smještaj u kabine. Večera. Odlazak broda iz Bergena u večernjim satima.  Noćenje u kabini na brodu.

2. dan | norveški fjordovi – Hjorundfjord – Alesund – Molde

Puni pansion na brodu. Uživajte u nezaboravnoj plovidbi uz obalu Norveške, brojne otoke i zaljeve, fantastične krajolike i slikovite gradove! Ruta plovidbe uz norvešku obalu jedna je od najljepših u Europi. U opisu putovanja navodimo samo dio važnijih luka gdje brod pristaje, broj luka je veći jer brod pristaje u 34 luke…Vožnja broda po Hjorundfjordu. Ovaj se fjord nalazi u blizini poznatog Geirangerfjorda. Fjord je okružen slikovitim planinskim krajolikom, slapovima i ledenjacima. Mjesto Urke u fjordu poznato je ishodište planinarskih tura. Nastavak plovidbe i pristajanje broda u Alesundu, gradu na tri otoka povezana mostovima. Grad je obnovljen početkom 20. stoljeća u stilu secesije uz pomoć njemačkog cara Wilhelma II. Šetnja s voditeljicom glavnom ulicom Kongensgata i uz secesijske palače približiti će Vam znamenitosti ovog grada. Brod će se navečer na kratko zaustaviti i u „gradu ruža“ Molde. U ovom gradiću uspijevaju ljeti grmovi ruža, a oko Moldea neki su od najpoznatijih panoramskih fjordovskih krajolika s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca.  Mogućnosti organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Hjorundfjordu (razgled malog sela Urke, vođena tura do planinarske farme iznad fjorda, vožnja kajaka). Noćenje u kabini na brodu.

3. dan | Trondheim

Puni pansion na brodu. Pristajanje broda u Tronheimu, duhovnoj prijestolnici Norveške gdje ćete imati priliku s voditeljicom prošetati gradskim središtem uz povijesne drvene trgovačke kuće i stari most uz obalu rijeke Nidelve do slavne Nidaros katedrale, jedne od najpoznatijih crkvi Skandinavije. Crkva je bila najvažnije hodočasničko mjesta sjevera Europe podignuta iznad groba kralja Olava. Mogućnost organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Trondheimu (odlazak na ribarenje u Trondheimfjordu, biciklistička tura gradom itd.). Nastavak plovidbe uz slikovitu obalu ispresijecanu zaljevima, brojnim otocima, usamljenim svjetionicima i slikovitim drvenim kućama. Vrlo je impresivna plovidba „vodenom ulicom” kroz tjesnace Stokksund i Naeroysund gdje se s palube broda možete diviti vještini kapetana i prekrasnim krajolicima na putu prema sjeveru. Noćenje u kabini na brodu.

4. dan | Bodo i Lofotsko otočje

Puni pansion na brodu. Prijelaz granice sjevernog polarnog kruga. Mogućnost opažanja moćnih morskih orlova u letu, kao i ogranaka velikog ledenjaka Svartisen. Pristajanje broda u gradu i važnoj luci Bodo, gradu poznatom po odlasku hrabrih polarnih istraživača na sjeverne ekspedicije. Bodo je drugi najveći grad sjeverne Norveške. Šetnja s voditeljicom do gradskog središta ili mogućnost izleta uz doplatu na brodu do Saltstraumena, velikih morskih kovitlaca nastalih pod utjecajem snažnih morskih struja. Plovidba se nastavlja prema Lofotskom otočju. Lofotsko otočje jedno je od najljepših mjesta sjevera Europe. Veličanstveni  otočni krajolici su  u dužini od preko 100 km s povezanim otočićima, tunelima ispod mora, ribarskim drvenim kućicama i omiljenim fotografskim motivom sušenja  bakalara. Zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara Lofoti predstavljaju u svojim krajolicima jedan od najpoznatijih fotografskih motiva sjevera. Brod pristaje najprije u luci Stamsund, mogućnost izleta uz doplatu na brodu, autobus će vas provesti kroz unutrašnjost Lofota i ponovo ćete se ukrcati na brod u Svolvaeru, glavnom gradu Lofota. U Svolvaeru je moguća kraća šetnja do glavnog gradskog trga i ribarske luke. Noćenje u kabini na brodu.

5. dan | Tromso “Pariz sjevera”

Puni pansion na brodu. Posjet gradu Tromso na otoku Tromsoya „Parizu sjevera“, pravom središtu dalekog sjevera Norveške. Šetnja s voditeljcom i posjet gradskom središtu uz drvenu katedralu, živahnu glavnu ulicu, najsjeverniju katoličku crkvu na svijetu, moguć posjet muzeju Polaria, Polarnoj katedrali svjetlosti ili nekom od drugih gradskih muzeja. Ovdje je i najsjevernije sveučilište na svijetu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu kao što je posjet farmi pasa huskija ili na vidikovac Fjellheisen odakle se pruža prekrasni pogled na grad i arhipelag sjevernih otoka. Oko Tromsa započinje zemlja Samija, stanovnika dalekog sjevera i uzgajivača sobova. Ovdje je bilo središte arktičkog ribarstva, trgovine krznom i drugim bogatstvima sjevera. Plovidba se nastavlja uz pogled na planinski lanac Lyngen, često zvan i Norveškim alpama. Noćenje u kabini na brodu.

6. dan | Nordkap najsjevernija točka Europe

Puni pansion na brodu. Plovidba divljom obalom norveške Laponije uz pristajanja uz mala ribarska naselja kojima je ovaj brod „žila kucavica“ prometne povezanosti s ostatkom svijeta. Pristajanje u gradiću Honningsvag na otoku Mageroya, jednom od najsjevernih naselja na svijetu. Na ovom je otoku i Nordkap, najsjevernija točka Europe, stijena koja se uzdiže 307 metara iznad mora. Preporučujemo izlet uz doplatu na brodu do Nordkapa, najsjevernije točke Europe. U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino – no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa – zemaljske kugle. Čudesan je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna – došli ste na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Postoji i mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz magični krajolik otoka Mageroya do ribarskog sela Gjesvaer uz plovidbu brodom do stijena i otoka naseljenih pticama sjevera. Nastavak plovidbe kroz Barentsovo more, na ovom dijelu puta postoji vjerojatnost da ćete vidjeti kitove. Noćenje u kabini na brodu.

7. dan | Barentsovo more – Kirkenes

Puni pansion na brodu. Plovidba Barentsovim morem pravi je arktički doživljaj. Dolazak u luku Kirkenes. Ovo je mjesto gdje brod mijenja smjer kretanja i kreće prema jugu. U šetnji s voditeljicom  Kirkenesom možete posjetiti crkvu, kao i vidjeti spomenike Crvenoj armiji i doživjeti taj neobičan spoj i mješavinu ruskog i norveškog utjecaja. Postoji mogućnost izleta uz doplatu na brodu odlaskom u ribolov na velike sjeverne rakovice i tipični norveški ribarski ručak. Plovidba uz najveći norveški poluotok Varanger. U luci Vardo nalazi se utvrda Vardohus do koje se može prošetati i u koja je poznata po najvećem progonu vještica u Norveškoj u 17. stoljeću. Brod pristaje u nizu malih usamljenih luka divljeg sjevera. Noćenje u kabini na brodu.

8. dan | Hammerfest – Tromso

Puni pansion na brodu. Pristajanje u luci Hammerfest na otoku Kvaloya, najsjevernijem gradu na svijetu. Šetnja s voditeljicom do crkve s oslikanim prozorima, gradske vijećnice, portala ledenog mora, šetnja lukom ili panoramskim putem do vidikovca s pogledom na grad. Ovaj je grad daleko na sjeveru, ali je ipak bio prvi grad u Norveškoj s električnom rasvjetom na ulici. Ovdje se možete učlaniti i u Royal and Ancient Polar Bear Society (kraljevski klub polarnih medvjeda). Nastavak plovidbe uz pristajanje uz male gradiće i luke sjevera Oksfjord i Skervoy. Kratko kasno večernje zaustavljanje broda u Tromsu, mogućnost večernje šetnje i izlaska s broda. Noćenje u kabini na brodu.

9. dan | Vesteralsko i Lofotsko otočje

Puni pansion na brodu. Plovidba i pristajanje broda u više mjesta Vesteralskih otoka. S ovih otoka zahvaljujući kapetanu Richardu Withu potiču poštanski brodovi Hurtigruten koji od 1893. godine povezuju udaljene krajeve Norveške zahvaljujući činjenici da more uz norvešku obalu ne zamrzava zimi. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz iskrcaj u Harstadu na Vesteralima, izlet autobusom po otočju i ponovnim ukrcajem na brod u Sortlandu. Vrlo je zanimljiv put brodom kroz kanal Risoyrinne koji je olakšao plovidbu brodovima kroz otočni svijet. U luci Stokmarnes moguće je prošetati do Muzeja poštanskih brodova, iz ove je luke „otac poštanskih brodova “Richard With započeo svoje plovidbe i svoj san o povezivanju sjevera Norveške cijelu godinu s ostatkom zemlje. Ukoliko vremenske prilike dozvole brod će uploviti i u uski Trollfjord, gdje gotovo da se dotiču strme obale fjorda. Plovidba uz pristajanje na Lofotskom otočju do glavnog grada otoka Svolvaera. Šetnja s voditeljicom  glavnim gradom Lofota. Mogućnost posjeta Muzeja ledenih skulptura koji se nalazi u luci. Noćenje u kabini na brodu.

10. dan | Bronnoysund sredina Norveške – ruta legendarne ceste RV17

Puni pansion na brodu. Današnja ruta plovidbe vodi paralelno uz legendarnu obalnu cestu RV 17 koja povezuje otoke, zaljeve i gradiće brojnim brodovima i trajektima. Po izboru National Geographica ovo je jedna od najljepših scenskih ruta na svijetu! Uz obalu su stotine otoka i ribarskih naselja, otok Vega zbog svog jedinstvenog krajolika i očuvanja tradicije je pod zaštitom Unesca. Uz Sandsjoen nalazi se jedna od najpoznatijih planina Norveške nazvana „Sedam sestara“, poznata iz staronorveških saga i priča o trolovima. U mjestu Bronnoysund je središte Norveške, gdje ćete se moći prošetati uz more i  fotografirati sa znakom koji označuje udaljenosti do svih važnijih mjesta u Norveškoj. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do otoka Vega ili do uzgajališta lososa. Noćenje u kabini na brodu.

11. dan | Trondheim – Kristiansund – ruta Atlantske ceste – Molde

Puni pansion na brodu. Dolazak broda u Trondheim u jutarnjim satima. Nakon trosatnog zadržavanja u Trondheimu (moguć izlazak s broda uz jutarnju šetnju) brod nastavlja plovidbu dalje prema području zapadnih fjordova. Zaustavljanje u Kristiansundu, gradu na vrlo slikovitom položaju na četiri otoka. Grad se obogatio trgovinom bakalarom, a bogati trgovci izgradili su najstariju norvešku Operu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do poznate Atlantske ceste – 8 kilometara mostova i otočića kojima cesta vijuga kroz Atlantik i posjet rudniku mramora. U slučaju ako se odlučite za ovaj izlet na brod  ćete se ponovo ukrcati u luci Molde. Plovidba kroz Romsdalfjord okružen s osamdeset planinskih vrhunaca.  Noćenje u kabini na brodu.

12. dan | Bergen

Doručak i ručak na brodu. Plovidba kroz uske  morske tjesnace, uz slikovite otoke I obalu. Dolazak broda u luku Bergen oko 14.30 sati. Iskrcaj s broda. Transfer do hotela u centru Bergena I smještaj u sobe. Razgled grada pješice:   očuvane drvene kuće iz doba Hanse -luka Bryggen – utvrda Bergenhus – crkva sv. Marije (izvana) i slikovita riblja tržnica. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa. Večera. Noćenje.

13. dan | Bergen – Zagreb 

Doručak. Odlazak transfera za zračnu luku u Bergenu. Prijava na let  LH 874 za Frankfurt. Odlazak zrakoplova u 13.05 sati. Dolazak u zračnu luku u Frankfurtu u 15.10 sati. Nastavak putovanja letom OU 411 u 18.00 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 19.20 sati i završetak putovanja.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Brodski  prijevoznik može po odluci kapetana, zbog vremenskih prilika ili promjena mogućnosti pristajanja u pojedine luke izmijeniti rutu plovidbe-raspored pristajanja po danima.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

2.350 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine troškove organizacije i realizacije putovanja
 • prijevoz zrakoplovom s uključenim pristojbama zračnih luka
 • transfer od zračne luke do putničkog  brodskog terminala u Bergenu
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama Interior (vanjska kabina uz doplatu kod rezervacije, cijena navedena pod rubrikom doplate!)  na brodu prijevoznika Havila na osnovi jedanaest noćenja  s uključenim punim pansionom (doručak, ručak i večera na brodu)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Bergenu na osnovi jednog noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • transfer od luke do hotela u Bergenu
 • transfer od hotela do zračne luke u Bergenu na povratku s putovanja
 • razgled Bergena
 • voditeljicu putovanja s velikim iskustvom na skandinavskim turama
 • šetnje s voditeljicom putovanja u mjestima gdje postoji mogućnost po satnici i zadržavanju broda (Trondheim, Bodo, Svolvaer, Tromso, Kirkenes, Hammerfest, Bronnoysund)
 • svakodnevne informativne sastanke na brodu
 • pripremu i organizaciju putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  (informacije kod voditeljice putovanja)
 • fakultativne brodske izlete (rezervacija izleta moguća na brodskoj recepciji, obavijest o cijenama i sadržaju izleta u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu unutarnju kabinu Interior: 1.190 €
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu Seaview Superior po osobi: 790 €
 • doplata za jednokrevetnu vanjsku kabinu Seaview Superior: 2.750 €