Nova godina na zapadnoj obali SAD-a

9 dana, 7 noćenja
Min. 14 osoba
Hotel 3/4*
ND, N
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 29.12.2024.Povratak: 6.1.2024.29.12.2024.6.1.2024.3.600 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 29.12.2025.Povratak: 6.1.2025.29.12.2025.6.1.2025.3.600 

Los Angeles, Las Vegas, San Francisco

1. dan | Zagreb – Los Angeles

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer u hotel u Los Angelesu i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan | Los Angeles

Doručak. Cjelodnevni razgled Grada Anđela otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula. Slijedi razgled suvremenog administrativno-financijskog i umjetničkog središta. Odlazak do zvjezdarnice Griffith i vidikovca s kojeg se pruža najbolji pogled na velegrad i prepoznatljivi hollywoodski znak. Na Hollywoodskom bulevaru prošetat ćemo Nogostupom slavnih do glamurozne dvorane Dolby Theatre u kojoj se dodjeljuje godišnja filmska nagrada Oscar. Posjetit ćemo i Beverly Hills, gradić u kojem žive slavni i bogati i u kojem se nalaze luksuzne vile hollywoodskih zvijezda. Prošetat ćemo po Rodeo Driveu, ulici s najekskluzivnijim dućanima. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa završit ćemo u Santa Monici, na šetnici uz ocean i na poznatoj plaži Venice Beach. Odlazak u hotel i priprema za doček 2024. Doček na otvorenom uz vatromet. Noćenje.

3. dan | Los Angeles

Doručak. Današnji dan predviđen je za zabavu na američki način. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (preporučeni skup ulaznica), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu vrhunske zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od malobrojnih mjesta na kojima će vam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Posebno preporučujemo čuvenu turu panoramskim vlakom kroz studije (Studio Tour) i legendarnu show-predstavu Vodeni svijet koja se odvija na filmskom setu Waterworld-a, filma iz 1995. s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Ako vas ne privlači svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland (uz doplatu) ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure (uz doplatu). Noćenje.

4. dan | Los Angeles – Calico – Las Vegas

Doručak. Odlazak iz Los Angelesa u pravcu Las Vegasa. Zaustavljanje u Calicu, rudarskom gradiću iz 1881., nekada lukrativnom nalazištu srebra a danas napuštenom „gradu duhova“ i turističkoj atrakciji koja izgleda kao kulisa nekog western filma. Nastavak vožnje do Grada Grijeha. Dolazak u Las Vegas, najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina Las Vegas bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor  – Excalibur  – Tropicana  – New York – MGM – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom… Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Dolazak u hotel u centralnoj aveniji The Strip ili u Downtown-u i smještaj u sobe. Slobodna večer i noć za osobne programe. Noćenje.

5. dan | Las Vegas

Slobodan dan za osobne programe u Las Vegasu. Preporučujemo cjelodnevni izlet u Antelope Canyon i Horseshoe Bend (uz doplatu). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Antelope Canyon nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Vožnja do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Povratak u Vegas. Slobodna noć za osobne programe. Noćenje.

6. dan | Las Vegas

Slobodan dan za osobne programe u Las Vegasu. Preporučujemo posjet Hooverovoj brani na rijeci Colorado (preporučeni skup ulaznica). Brana je građena od 1931. do 1936. Po završetku gradnje bila je najveća brana na svijetu i premda je prošlo skoro devet desetljeća i dalje je vrlo impresivna. Slobodna večer i noć za osobne programe. Noćenje.

7. dan | Las Vegas – San Francisco

Jutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti… Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman’s Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Dolazak u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

8. dan | San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica). Transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema kontroli putovnica i sigurnosnom pregledu. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

9. dan | Frankfurt – Zagreb

Dolazak u Frankfurt u jutarnjim satima gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.600 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovnih karata
 • transfere na relaciji zračna luka – hotel i hotel – zračna luka
 • 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*):
  – Los Angeles | 3 n/d  šire područje Los Angelesa (3 noćenja s doručkom)
  – Las Vegas | 3 n  The Strip ili Downtown Las Vegas (3 noćenja bez doručka)
  – San Francisco  | 1 n/d  šire područje San Francisca  (1 noćenje s doručkom)
 • prijevoz klimatiziranim minibusom ili autobusom prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u napušteni rudarski gradić Calico
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora paket-aranžmana.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 •  ESTA-ino odobrenje: 21 $
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • doplatu za određena željena sjedala u zrakoplovu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 700 € – obavezna doplata ako osoba spava sama!
 • doručke u Las Vegasu
 • preporučeni skup ulaznica, fakultativne sadržaje, osobnu potrošnju i napojnice.

Preporučeni skup ulaznica

 • ulaznica za tematski zabavni park Universal Studios Hollywood + transferi
 • ulaznica za Hooverovu branu s vođenom turom na engleskom jeziku + transferi
 • krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili, po izboru, nekom drugom stranom jeziku
 • jedna vožnja poznatim turističkim tramvajem (cable car) u San Franciscu.
 • Cijena preporučenog skupa ulaznica: 300 €.

Fakultativni sadržaji

 • cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend: 300 €.