Poljska

4 dana, 3 noćenja
Do 45 osoba
Hotel 3*
PP
Autobusom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 24.10.2024.Povratak: 27.10.2024.24.10.2024.27.10.2024.440 

Częstochowa - Krakow – Kalwaria Zebrzydowska – Wadowice - Wieliczka

30. 5. 2024. (četvrtak) | Zagreb – Częstochowa

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora Zagreb u 1:00. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Češku i Poljsku do Częstochowe. Dolazak u Częstochowu. Sveta misa u svetištu Majke Božje u Jasnoj Góri. Razgled svetišta i obilazak pavlinskog samostana. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Navečer dolazak u Krakow. Smještaj u hotel u Krakowu. Večera. Noćenje.

31. 5. 2024. (petak) | Krakow – Svetište Božjeg milosrđa u Krakowu

Doručak. Razgled Krakowa u pratnji lokalnog turističkog vodiča na hrvatskome jeziku: Wawel – Kraljevski dvorac – Katedrala – Glavni gradski trg – Florijanova vrata – utvrda Barbakan – crkva Blažene Djevice Marije – Kazimirova židovska četvrt. Krakow je do 17. st. bio prijestolnica Poljske i jedno od značajnih europskih središta znanosti i kulture. Danas se nalazi na UNESCO-ovu Popisu svjetske baštine. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne posjet svetištu Božjeg milosrđa u Krakowu. Razgled svetišta u kojem se nalazi: Grob sv. Faustine Kowalske – slika Milosrdnog Isusa iz 1943. – Bazilika Božjeg milosrđa – Samostan sestara „Naše Gospe od milosrđa“ u kojem je jedno vrijeme živjela i 1938. umrla sv. Faustina Kowalska. Papa Ivan Pavao II. Ovdje je 2002. blagoslovio novu baziliku Božjeg milosrđa te posvetio cijeli svijet Božjem milosrđu. Sveta misa u svetištu. Povratak u hotel u Krakówu. Večera. Noćenje.

1. 6. 2024. (subota) | Krakow – Kalwaria Zebrzydowska – Wadowice

Doručak. Vožnja do Wadowica, grada u kojem je rođen sv. Ivan Pavao II. Razgled Wadowica: Trg sv. pape Ivana Pavla II. – Rodna kuća – barokna Bazilika Prikazanja Djevice Marije – crkva i samostan sv. Josipa. U crkvi u kojoj je mali Karol Wojtyła kršten mi ćemo slaviti svetu misu. Odmah do crkve nalazi se kuća u kojoj je rođen, a na popločenom trgu nalaze se kameni blokovi na kojima su zapisana sva mjesta na svijetu koja je pohodio. Slobodno vrijeme za ručak. Usputni posjet i razgled hodočasničkog parka Kalwarije Zebrzydowske: Bazilika sv. Djevice Marije – Kapela Ecce Homo – Kapela Raspela – Kapela Srca Marijina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. 6. 2024. (nedjelja) | Wieliczka – Zagreb

Doručak. Posjet mjestu Wieliczka i razgled u pratnji lokalnog vodiča jednog od najvećih rudnika soli na listi svjetske baštine UNESCO-a. Svaka dvorana u rudniku je posvećena važnim osobama, legendama ili događaju iz povijesti Poljske. U rudniku se nalaze kapele, oltari, skulpture, slano jezero i crkva sv. Kinge. Razgled jedine katedrale na svijetu koja je pod zemljom, dvorane za ples i drugih zanimljivosti. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u Zagreb je oko ponoći.

 

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 440 €

Cijena paket-aranžmana kalkulirana je na temelju min. 40 putnika.

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u Hotelu 3* u Krakowu
 • tri polupansiona (večera, noćenje, doručak)
 • razgled Krakowa s mjesnim turističkim vodičem na hrvatskome jeziku
 • ulaznicu za rudnik soli Wieliczka i vođenje na engleskom
 • voditelja putovanja
 • PDV, jamčevinu i osiguranje od odgovornosti

Cijena hodočasničkoga paket-aranžmana ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 80 €
 • putno osiguranje – (putno zdravstveno + otkaz putovanja) preporučujemo doplatu paketa putnoga osiguranja, za točni iznos javite nam ime i prezime te datum rođenja putnika
 • piće za vrijeme obroka

Kako se prijaviti

 1. Na e-adresu hodocasca@mtravel.hr pošaljite imena i prezimena putnika kako su upisana u dokumentu s kojim planirate putovati.
 2. Mi ćemo vam pisanim putem potvrditi mjesta i poslati informaciju o iznosu paketa putnoga osiguranja.
 3. Uplaćujete iznos za putovanje i, u odvojenoj transakciji, uplaćujete iznos za putno osiguranje i potvrde o uplati šaljete na hodocasca@mtravel.hr