Sicilija

8 dana, 7 noćenja
Max. 45 osoba
Hotel 3/4*
ND, PP
Autobusom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 16.11.2024.Povratak: 23.11.2024.16.11.2024.23.11.2024.945 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

1. dan | Zagreb/Rijeka – Ferrara – Chianciano terme  

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Nastavak puta kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2. dan | Chianciano terme – Napulj – brod

Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Napulj. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama.  Vožnja prema napuljskoj luci i ukrcaj na brod. Smještaj u u kabine. Odlazak broda u večernjim satima.  Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan | brod – Palermo – Cefalu i degustacija sladoleda – Riviera Taormina 

Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Palerma. Sicilija – magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragovima drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje posjetom gradu Cefalu, jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Katedrala je pod zaštitom Unesca. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije! Posjet ovom slikovitom gradiću zaključiti ćemo probom odličnog talijanskog sladoleda (uključena u cijenu). Nastavak putovanja vožnjom uz sjevernu obalu Sicilije blizu Messinskog tjesnaca koji razdvaja otok od kopna. Smještaj u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

4. dan | izlet Etna, ručak na plantaži sicilijanskih naranči i Taormina 

Doručak. Cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Posjet plantaži sicilijanskih naranči i lagani ručak s tipičnim lokalnim jelima. (uključen u cijenu). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja slikovitim gradićem: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

5. dan | izlet Catania, degustacija na ribljoj tržnici i Siracusa 

Doručak. Izlet u pratnji mjesnog vodiča.  Zaustavljanje u Cataniji, razgled povijesnog središta i šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Posjet živopisnoj ribljoj tržnici, jednoj od najpoznatijih tržnica Sicilije uz degustaciju tipične sicilijanske hrane (uključena u cijenu). Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji  i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – katedrala – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji.  Slobodno vrijeme za šetnju  slikovitom promenadaom za more, u mjestu je i plaža kao i vrlo bogata ugostiteljska ponuda u tradicionalnim gostionicama. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

6. dan | Riviera Taormina – Palermo – Monreale – brod

Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe, šetnju ili večeru u nekom od brojnih restorana. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan | brod – Genova – hotel

Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu uzduž talijanske obale i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u večernjim satima. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel u okolici Genove. Noćenje.

8. dan | hotel – Cremona – Rijeka/Zagreb 

Doručak. Nastavak putovanja uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Cremonu povijesni grad na obali rijeke Po poznat po majstorima izrade violina Stradivariju, Amatiju, Guarneriju i drugima što je kulturno naslijeđe pod UNESCO zaštitom. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale i krstionice, renesansnih gradskih palača i povijesne jezgre. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i još malo uživanja u tipičnom  ugođaju Italije. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • prijevoz putničkim brodom na liniji Napulj – Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo – Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u mjestu Chianciano Terme
 • 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na području Riviere Taormina
 • 1 noćenje s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3 /4* u okolici Genove
 • turističkog voditelja tijekom putovanja
 • gradske vodiče za razglede: Cefalu, izlet Etna, izlet Catania i Siracusa, Monreale i Palermo
 • probu talijanskog sladoleda u Cefalu
 • lagani ručak na plantaži naranči na području Etne (predjela, tjestenina, desert, vino)
 • degustaciju tipične sicilijanske hrane na ribljoj tržnici u Cataniji
 • razglede i izlete prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 255 EUR
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 330 EUR
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 55 EUR
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 – 4 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike ( cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): katedrala Cefalu 5 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, katedrala u Palermu  ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 4 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR
 • Putno osiguranje