Šri Lanka

9 dana, 6 noćenja
Min. 15 osoba
Hotel 4*
PP
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 22.10.2024.Povratak: 30.10.2024.22.10.2024.30.10.2024.1.490 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 21.11.2024.Povratak: 29.11.2024.21.11.2024.29.11.2024.1.560 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Kalutara - Kosgoda - Ambalangoda - Galle - rijeka Madu Ganga - Sigirya/Dambulla - Panadura/Pinnawala - Kandy - Peradeniya

1. dan | Zagreb – Dubai

Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu za Dubai na liniji FZ1794 (Fly Dubai) u 14:30 h. Dolazak u Dubai u 22:15 h.

2. dan | Dubai – Colombo – Kalutara

Nastavak putovanja u 01:55 h na liniji FZ547 (Fly Dubai). Slijetanje u Colombo u 08:10 h. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. dan | Kalutara/Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu Ganga – tečaj kuhanja (fakultativni izlet)

Doručak. Odlazak na organizirani cjelodnevni razgled japanske prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča. Razgled ćemo započeti panoramskim pogledom s poznate zgrade Tokyo Metropolitan Government u predjelu Shinjuku, odakle se pruža pogled na cijeli grad. Zgrada je do prije nekoliko godina bila najviša u gradu i ukoliko nas vrijeme posluži možda u daljini vidite i simbol Japana, planinu Fuji. Nastavak ture vodi nas do Meiji Jingu, prekrasne park šume s poznatim istoimenim Shinto hramom posvećenom caru Meiji. Ovaj park i njegova okolica omiljeno su okupljalište lokalnog stanovništva i prostor za rekreaciju i opuštanje. Nastavak razgleda mondene četvrti Omotesando i Harajuku. Slobodno vrijeme. U nastavku odlazimo na drugi dio grada, do Carske palače i njenih magičnih vrtova. Razgled i slikanje palače izvana. Nastavljamo prema Sensoji, poznatom budističkom hramu smještenom u starom dijelu grada Asakusa. Kraća šetnja kroz Nakamise, s tipičnim štandovima i malim dućanima sa suvenirima i lokanim proizvodima. Razgled završavamo sa Ginza, najmondenijim dijelom Tokya s premium trgovinama gotovo svih vrhunskih svjetskih brendova. Pred kraj dana odlazimo na zajedničku večeru (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | Kalutara

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke i sl. Večera. Noćenje.

5. dan | Kalutara – Sigirya/Dambulla (fakultativni izlet)

Doručak. Danas predlažemo odlazak u Sigiryu, tzv. „Tvrđava na nebu“ iz 5. stoljeća, jedinstveno čudo na otoku. Poznata je i kao Lion rock zbog ogromnog lava koji je stajao na ulazu u tvrđavu. Na vrhu ogromne stijene su temelji nekoć velike i raskošne palače Kashyapa, a prije samog kamenog bloka nalaze se ostaci vrta s nekoliko bazena. Utvrda je bila sagrađena na bloku magme jednog erodiranog vulkana koji strši oko 200 metara usred ravnice i pruža izvanredan pogled na okolinu. Negdje na sredini uspona prema vrhu, pod jednim ispustom u stijeni, nalaze se freske djevojaka (Djevojke u oblacima) s najčešće golim grudima. Danas ih se može vidjeti na željeznim spiralnim stepenicama. Prema jednom zapisu, tu je prvobitno bilo 500 takvih crteža. Uz put prema vrhu, kratko prije sjeverne ravnine, nalazi se zid – ogledalo. Za kraljevog života žbuka je na tom zidu bila polirana do visokog sjaja. Tu su u vremenu između 7. i 11. stoljeća nastali zapisi, koji su najstariji svjedoci singaleškog pjesništva (penjanje i spuštanje traje oko 02:30h). U povratku stajanje u Dambulli, kompleksu špiljskih hramova. U jednoj od špilja nalazi se ležeći kip Bude dug 14 m. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan | Kalutara

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili isprobavanje lokalne kuhinje. Hrana je poznata po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Večera. Noćenje. U kulturi Šri Lanke hrana se tretira sa zahvalnošću i poštovanjem a šrilančani je vole dijeliti sa susjedima, prijateljima i obitelji. Održavanje zdravog života, korištenje organskih namirnica, kulturno nasljeđe, religija te etnički utjecaji čine tradicionalnu gastronomiju Šri Lanke. Noćenje.

7. dan | Panadura/Pinnawala – Kandy – Peradeniya (fakultativni izlet)

Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Vrtovi Peradeniya spadaju u jedne od najljepših vrtova u Aziji s više od 5.000 vrsta drveća i biljaka. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan | Panadura

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili istraživanje Panadure, šarmantnog primorskog grada. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Noćenje. Navečer odjava iz hotela te transfer u zračnu luku Colombo.

9. dan | Colombo – Dubai – Zagreb

Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 02:05 h na liniji FZ570 (Fly Dubai). Slijetanje u Dubai predviđeno u 05:15 h. Nastavak leta za Zagreb u 09:20 h na liniji FZ1793 (Fly Dubai). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:30 h. Kraj programa.

Cijena paket-aranžmana uključuje

  • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Fly Dubai)
  • transfer od zračne luke do hotela i natrag
  • boravak u hotelu 4* na bazi 6 polupansiona, zadnji dan kasni check out iz hotela
  • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
  • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

  • doplatu za jednokrevetnu sobu 350 €
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • dodatne usluge, obroke i izlete