Švicarska

4 dana, 3 noćenja
Min. 35 osoba
Hotel 3/4*
PP
Autobusom, vlakom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 25.7.2024Povratak: 28.7.2024.25.7.202428.7.2024.675 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 29.8.2024.Povratak: 1.9.2024.29.8.2024.1.9.2024.675 

Linhenštajn - Davos - Pontresina - Alpska željeznica Bernina Express - Tirano - St. Moritz  - izlet vlakom u planinski svijet Filisura - Chur

1. dan | Zagreb – Lihtenštajn (Liechenstein) – Davos

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

2. dan | Davos – Pontresina – alpska  željeznica Bernina Express – Tirano – St. Moritz – Davos

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do slikovitog gradića Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike i ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje. Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano. Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St. Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

3. dan | Davos i izlet vlakom u planinski svijet Filisura

Doručak. Izlet starinskim turističkim vlakom koji vuče omiljena lokomotiva koju zovu „Krokodil“ kroz prekrasne krajolike Graubündena preko mostova, planinskih livada i romantičnih krajolika i uz planinsku rijeku Landwasser. Planinski klanci  i doline, slapovi i nostalgični vlak poput putovanja vremeplovom u stara vremena obogatiti će doživljaj ovog izleta. Tradicionalna sela su među najbolje uščuvanim u Švicarskoj, ovdje još žive stari običaji i zanati. Tu je sniman prvi film u poznatoj i omiljenoj priči o Heidi! Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju kroz alpski gradić, posjete muzejima (muzej zimskih sportova, muzej Kirchner), kupovinu suvenira ili odlazak žičarom na jedno od planinskih izletišta u okolici. Davos je jedno od najvećih turističkih središta Švicarske na nadmorskoj visini od 1.560 metara i okružen je impozantnim planinskim vrhuncima. Večera. Noćenje.

4. dan | Davos – Chur – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden. Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i crkve sv. Martina. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena paket-aranžmana

675 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu  3/4* u Davosu
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Pontresine do Tirana
 • izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme i koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i  troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 115 €