Toskana, Firenca i Cinque Terre

4 dana, 3 noćenja
Max. 30 osoba
Hotel 4*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 6.10.2024.Povratak: 9.10.2024.6.10.2024.9.10.2024.570 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 20.10.2024.Povratak: 23.10.2024.20.10.2024.23.10.2024.570 
Pošaljite upit
GARANTIRANO

Pisa - Montecatini Terme:Montecatini Alto - Firenca - Cinque Terre

1. dan | Zagreb – Pisa – Montecatini Terme: Montecatini Alto

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Pisu u  10:40 sati na liniji Ryanair. Po dolasku u Pisu u 12:00 ukrcavamo se u autobus i krećemo prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa sa slavnom krstionicom, katedralom, grobljem i najslavnijim među njima, Kosim tornjem. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Preporuka je da posjetite katedralu, ulaz je besplatan, ali posjetite i krstionicu ili gotičko groblje sa zemljom dovezenom s Golgote. Ako želite posjetiti toranj savjetujemo da pričekate završno pismo pred polazak jer postoji mogućnost promjene satnice leta od strane avio kompanije. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja do Montecatini Terma i smještaj u hotel. Kraći odmor, te odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska piazza kao iz filmova. Već je sâma vožnja doživljaj, a pogled s vidikovca je fantastičan! Uživat ćete u šetnji starim gradom te u ispijanju koktela s terasa kafića na Piazza Giusti. Povratak u hotel. Noćenje.

*Napomena: zbog vremena i rasporeda voditelj putovanja može zajednički odlazak na Montecatini Alto prebaciti i na neki drugi dan o čemu ćete biti obaviješteni prvog dana putovanja.

2. dan | Montecatini Terme: fakultativni izlet vlakom FIRENCA

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet vlakom u Firencu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Izlet vlakom u srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Vožnja vlakom brza je i udobna i vodi nas u centar grada: na stanici Santa Maria Novella izlazimo i krećemo u razgled grada s lokalnim vodičem u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Predlažemo posjet slavnoj galeriji Uffizi s našim lokalnim vodičem (obavezna najava i uplata u agenciji). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za šetnju do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale, gdje ćete probati izvrsne delicije – od tripica, porchetta sendviča, pizze, svježe izrađene tjestenine te drugih slanih i slatkih delicija. Ako ste gurman, zaista nezaobilazno mjesto. Odmah pokraj tržnice nalaze se i štandovi s brojnim vrhunskim predmetima od prave kože po kojima je Firenca poznata, pa isprobajte svoju moć cjenkanja i počastite se komadom od toskanske kože! Kad ste već blizu zavirite u dvorište crkve San Lorenzo koje ima prekrasan klaustar. Možete posjetiti (uz doplatu) i crkvu te kapelu Medici na kojoj je radio i Michelangelo, a u kojoj se nalaze grobnice čuvene obitelji Medici. Prošetajte do najljepšeg trga u Firenci – Piazzale Michelangelo. Uspon je mrvicu zahtjevniji, ali pogled s terase neponovljiv je i čaroban! Uživajte u fenomenalnom pogledu s jedne od terasa kafića uz hladno osvježenje. Potom se spustite kroz ružičnjak u četvrt Oltrarno, prošećite do Palazzo Pitti, koja je bila povezana hodnikom koji je napravio Vasari do glavne palače obitelji Medici – Palazzo Vecchio. Ako volite botaničke vrtove i prirodu, preporučujemo da posjetite vrtove Boboli. Povratak vlakom u Montecatini. Noćenje.

3. dan | Montecatini Terme: fakultativni izlet autobusom i vlakom CINQUE TERRE

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet autobusom u nacionalni park Cinque Terre (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Našim autobusom krećemo na izlet prema gradu La Spezia. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije, a sastoje se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Nalaze se na strmim liticama obale Toskane i idealna su destinacija za one koji žele iskusiti sve čari malih talijanskih sela. Cinque Terre su zaista čarobne, podsjetit će vas na naša dalmatinska mjesta, a šarenilo boja na naš Rovinj. Zbog svoje izoliranosti, do nekih mjesta je moguće doći samo vlakom. U La Speziji se ukrcavamo na vlak, a svako mjesto predstavlja jednu stanicu vlaka. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je možda i najljepši, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Slobodno vrijeme za istraživanje ostalih mjesta te ručak ili aperitiv. Preporučujemo da probate varijantu lokalne brze hrane – prženu ribu i morske plodove u papirnatom tuljcu, jako ukusno! Neke od najboljih street fish food kioska ćete pronaći u Roimaggioreu (Tutti Fritti, u glavnoj ulici) i u Monterossu (Il Bocconcino, odmah do stanice vlaka). Nakon slobodnog vremena slijedi povratak vlakom u La Speziju i dalje autobusom prema Montecatini Termama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | Montecatini Terme – Pisa – Zagreb 

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Pisi oko 10.00 sati. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 13.30. Slijetanje u Zagreb planirano u 14:50 sati.

 

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

od 570 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Pisa – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 10 kg) + ručna torbica
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Montecatini termama
 • autobusni transfer u dolasku i povratku
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • prtljagu – za kofer do 20 kg koji morate predati prilikom prijave na let doplata iznosi 50 € po osobi (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 – 5 € po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe, plaća se na licu mjesta
 • cjelodnevni izlet u Firenzu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatini Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te uređaji sa slušalicama za razgled grada) – 30 € po osobi za odrasle, djeca do 11,99 cijena iznosi 15 € po osobi (min 30 putnika), plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
 • ulaznicu za Galeriju Uffizi, bez čekanja u redu – 60 € po osobi, 30 € za djecu do 18 godina, (rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na hrvatskom/srpskom jeziku) – obvezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije (minimum 10 prijavljenih putnika)
 • cjelodnevni izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre (prijevoz autobusom, dnevna karta s ulaznicom u Nacionalni park, uključene i pristojbe za ulaz u gradove La Spezia) – 55 € po osobi odrasli, djeca do 11,99 cijena iznosi 30 € – obvezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije (minimum 30 prijavljenih putnika)
 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto – 7,5 € po osobi, djeca do 11,99 godina 4 €
 • doplata za jednokrevetnu sobu 130 €, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 € po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
 • trokrevetne sobe za odrasle osobe, nema popusta