Zapadna obala SAD-a

12 dana, 10 noćenja
Min. 14 osoba
Hotel 3/4*
ND, N
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 24.7.2024.Povratak: 4.8.2024.24.7.2024.4.8.2024.3.600 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 2.10.2024.Povratak: 13.10.2024.2.10.2024.13.10.2024.3.600 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 14.5.2025.Povratak: 25.5.2025.14.5.2025.25.5.2025.3.600 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 30.7.2025.Povratak: 10.8. 2025.30.7.2025.10.8. 2025.3.600 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 8.10.2025.Povratak: 19.10.2025.8.10.2025.19.10.2025.3.600 

Los Angeles, San Diego, Las Vegas, San Francisco

Tematski zabavni parkovi Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure

Zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego / Zoološki vrt San Diego Zoo

Nacionalni parkovi Joshua Tree, Grand Canyon, Dolina smrti

Legendarna američka cesta Route 66, Hooverova brana

1. dan | Zagreb – Los Angeles

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Slijedi prvi susret s najzvučnijim gradovima aglomeracije Los Angelesa. U mjestu Venice prošetat ćete po čuvenoj plaži Venice Beach. Zatim ćemo doći u  Santa Monicu gdje ćete posjetiti poznati dok Santa Monica Pier, prošetati promenadom u Trećoj ulici te uživati u jedinstvenom zalasku sunca. Smještaj u hotel na širem području Los Angelesa. Noćenje.

2. dan | Los Angeles

Doručak. Cjelodnevni razgled Grada Anđela otpočinjemo na povijesnoj lokaciji gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula. Slijedi razgled suvremenog administrativno-financijskog i umjetničkog središta. Odlazak do zvjezdarnice Griffith i vidikovca s kojeg se pruža najbolji pogled na velegrad i prepoznatljivi hollywoodski znak. Na Hollywoodskom bulevaru prošetat ćete Nogostupom slavnih do glamurozne dvorane Dolby Theatre u kojoj se dodjeljuje godišnja filmska nagrada Oscar. Posjetit ćemo i Beverly Hills, gradić u kojem žive slavni i bogati i u kojem se nalaze luksuzne vile hollywoodskih zvijezda. Prošetat ćete po Rodeo Driveu, ulici s najekskluzivnijim dućanima (usp. film Pretty Woman iz 1990. s Juliom Roberts i Richardom Gereom). Razgled Los Angelesa završit ćemo u Santa Monici. Noćenje.

3. dan | Universal Studios Hollywood / Disneyland / Disney California Adventure / muzeji

Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Universal Studios Hollywood (preporučeni skup ulaznica), središte hollywoodske filmske industrije i prijestolnicu vrhunske zabave Los Angelesa. Universalovi studiji u Hollywodu jedno su od onih mjesta na kojima će vam zorno prikazati kako nastaju filmska remek-djela, akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Posebno preporučujemo čuvenu turu panoramskim vlakom kroz studije i legendarnu show-predstavu Vodeni svijet koja se odvija na filmskom setu Waterworld-a, filma iz 1995. s Kevinom Costnerom. Ako vas ne privlači svijet filma, preporučujemo odlazak u tematski zabavni park Disneyland ili adrenalinski zabavni park Disney California Adventure. Ljubiteljima umjetnosti nudimo odlazak u slavni Muzej Getty, ili u Muzej suvremene umjetnosti (MOCA) i u Muzej moderne umjetnosti (The Broad). Noćenje.

4. dan | San Diego

Doručak. Vožnja uz Tihi ocean i bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi najnaseljeniji grad Kalifornije. Smjestio se uz granicu s Meksikom i obiluje meksičkim ugođajem. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del u kojem je Marylin Monroe 1958. snimala Neki to vole vruće. Nastavljate razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (preporučeni skup ulaznica) – Old Town San Diego State Historic Park – park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – Fifth Avenue. Smještaj u hotel na širem području San Diega. Noćenje.

5. dan | SeaWorld San Diego / San Diego Zoo / muzeji

Doručak. Preporučujemo odlazak u zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego (preporučeni skup ulaznica). Uživat ćete u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, vidjeti polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama i vlakovima smrti. Ako vas ne privlači svijet mora i oceana, preporučujemo odlazak u svjetski poznati zoološki vrt San Diego Zoo. San Diego Zoo je među najvećim i najznačajnijim u svijetu po reprodukciji i uzgoju rijetkih i ugroženih vrsta. Ljubiteljima umjetnosti nudimo antropološki muzej Museum of Us, ili prirodopisni muzej San Diego Natural History Museum, ili muzej San Diego Museum of Art (SDMA). U poslijepodnevnim satima napuštamo San Diego i vozimo se prema saveznim američkim državama Arizoni i Nevadi. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | Nacionalni park Joshua Tree – Route 66

Doručak. Nacionalni park Joshua Tree obiluje neobičnim, endemskim pustinjskim drvećem što iz daljine sliči na čovjeka s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se kod Hidden Valley i Skull Rock. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. U Peach Springsu, sjedištu indijanskog rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako žive prastanovnici Amerike. Dan ćemo završiti posjetom Seligmanu, tipičnom gradiću na Route 66. Tokom današnjeg dana prolazimo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Smještaj u hotel na Route 66. Noćenje.

7. dan | Nacionalni park Grand Canyon – Las Vegas

Doručak. Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sz. dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je u prosjeku 16 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2483 m nadmorske visine, a južni na 2173 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let iznad kanjona (preporučeni skup ulaznica). Vožnja prema Las Vegasu s usputnim zaustavljanjem na Hooverovoj brani. Brana je građena od 1931. do 1936. Po završetku gradnje bila je najveća brana na svijetu i premda je prošlo devet desetljeća i dalje je vrlo impresivna. Po dolasku u Las Vegas panoramska vožnja po Stripu. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | Las Vegas / Antelope Canyon i Horseshoe Bend

Preporučujemo izlet u Antelope Canyon i Horseshoe Bend (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenome pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Antelope Canyon smatra se nezaobilaznim mjestom koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Odlazak do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove. Povratak u Las Vegas, Svjetsku Prijestolnicu Zabave. Slobodna noć za osobne programe. Noćenje.

9. dan | Las Vegas

Današnji dan je predviđen za osobne programe i odmor. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije niti postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Luxor – Excalibur – Tropicana – New York – New York – MGM – Vdara – Aria – Cosmopolitan – Bellagio – Cezarova palača – Venecija – Pariz – Otok s blagom… Ispred hotela uprizorene su gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

10. dan | San Francisco

Jutarnji let za San Francisco. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti… Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman’s Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks – Union Square… Smještaj u hotel na širem području San Francisca. Noćenje.

11. dan | San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo vožnju poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica), šetnju Kineskom četvrti, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

12.dan | Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

3.600 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • zrakoplovne karte ekonomskog razreda na relaciji Zagreb – Los Angeles, Las Vegas – San Francisco i San Francisco – Zagreb
 • 10 noćenja i 7 doručaka u hotelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*) u dvokrevetnoj sobi:
  – Los Angeles | 3 n/d  šire područje Los Angelesa | (3 noćenja s doručkom)
  – San Diego | 1 n/d  šire područje San Diega | (1 noćenje s doručkom)
  – Mojave Desert | 1 n/d | (1 noćenje s doručkom)
  – Williams | 1 n/d | (1 noćenje s doručkom)
  – Las Vegas | 3 n | The Strip ili Downtown Las Vegas | (3 noćenja bez doručka)
  – San Francisco | 1 n/d  šire područje San Francisca | (1 noćenje s doručkom)
 • prijevoz klimatiziranim minibusom ili autobusom prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u
 • ulazak u nacionalne parkove Joshua Tree i Grand Canyon
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ESTA-ino odobrenje: 21 $
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti – PREPORUČUJEMO! Cijena osiguranja na upit.
 • doplatu za određena, željena sjedala u zrakoplovu – nije obavezna doplata
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.000 € – obavezna doplata ako osoba spava sama
 • doručke u Las Vegasu
 • preporučene ulaznice, osobnu potrošnju i napojnice
 • zrakoplovne karte višeg ekonomskoga razreda (premium economy), poslovnoga razreda (business class) ili prvoga razreda (first class) – cijena na upit

Preporučene ulaznice

 • tematski zabavni park Universal Studios Hollywood 185 €
 • nosač zrakoplova USS Midway u San Diegu 40 €
 • zabavno-edukativni morski park SeaWorld San Diego ili, po želji, San Diego Zoo 110 €
 • helikopterski let iznad Grand Canyona (25-30 minuta) 380 €
 • cjelodnevni izlet Antelope Canyon i Horseshoe Bend (13-16 sati) 345 €
 • krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca (60 minuta) 40 €
 • vožnja turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu 10 €

Plaćanje

Pri prijavi se uplaćuje 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, preostalih 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi uplaćuje se 60 dana prije polaska. Plaćanje je na IBAN agencije ili kartično u poslovnici u Zagrebu. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od 60 dana prije polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Dokumenti potrebni za putovanje!

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u SAD. Pri prijavi obavezno šaljete agenciji presliku stranice sa slikom na e-adresu: info@mtravel.hr

ESTA ili viza nužna je hrvatskim državljanima za putovanje u SAD.

Kreditna kartica ili debitna kartica na ime putnika obavezna je kod prijave u hotel. Kartica se autorizira na iznos depozita za evl. troškove u hotelu. Ako niste učinili dodatnih troškova, autorizirani iznos se kod odjave iz hotela automatski poništava.

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena osiguranja na upit. Osiguranje se uplaćuje isti dan kada i paket-aranžman, ali u odvojenoj transakciji. Osiguranje se uplaćuje na IBAN agencije.

ESTA

Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati pri ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 80 € po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna; znači da putnici mogu sami rješavati ESTA-u. Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

Program

Mogućnost organiziranja pretprograma, tj. ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka naše ture. Postoji mogućnost organiziranja i postprograma; nakon završetka naše ture ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu. Najčešći postprogrami su Havaji, Bahami, Karibi i sl.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje paket-aranžmana

14

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

20 dana prije početka paket-aranžmana