Kina

12 dana, 9 noćenja
Max. 30 osoba
Hotel 4*
PP
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 25.5.2024.Povratak: 5.6.2024.25.5.2024.5.6.2024.1.990 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 22.6.2024.Povratak: 3.7.2024.22.6.2024.3.7.2024.1.990 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 5.10.2024.Povratak: 16.10.2024.5.10.2024.16.10.2024.1.990 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 15.11.2024.Povratak: 26.11.2024.15.11.2024.26.11.2024.1.990 

Peking - Kineski zid - Xi'an - Nanjing - Hangzhou - Suzhou - Shanghai

1. dan | Zagreb – Doha

Sastanak putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dohu  na Qatar Airwaysu u poslijepodnevnim satima. Slijetanje u Dohu te presjedanje na let za Peking.

Točan red letenja za svaki program objavljen je u programu putovanja.

2. dan | Doha – Peking

Nastavak leta za Peking. Slijetanje u Peking predviđeno je oko 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada kraće zaustavljanje kod  „ Ptičjeg gnijezda „ i „Vodene Kocke„, građevina napravljenih za Olimpijadu 2008 godine. Odlazak do čuvene tržnice Wangfujing koja je savršeno mjesto za pronaći najneobičnije kineske specijalitete, škorpione, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografiraju i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no tržnica je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Kraće slobodno vrijeme te zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran.  Odlazak do hotela. Smještaj, noćenje.

3. dan | Peking – Kineski zid – Peking

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Mjeseca. Zid je građen tijekom punih 20 stoljeća kao obrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Šetnja dijelom zida te organizirani odlazak na ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking. Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svjetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku (uključeno u cijenu aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | Peking (razgled grada) – noćni vlak za Xi’an

Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Predlažemo vožnju rikšama po starom dijelu Pekinga. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Predlažemo odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Poslije Vas vodimo do čuvene klinike kineske medicine gdje ćete moći isprobati čuvenu kinesku masažu stopala te ćete imati priliku porazgovarati sa liječnicima drevne kineske medicine te dobiti pokoji koristan savjet. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi’an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan | Xi’an

Dolazak u Xi’an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka  odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled  jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“.  Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja.  Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na čuveni Tang dynasty show sa raskošnom pozornicom i najpoznatijim kineskim showom. Povratak u hotel.  Noćenje.

6. dan | Xi’an – Nanjing – let za Nanjing

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te šetnja jednim od najbolje očuvanim zidinama koje potječu iz vremena dinastije Ming. Odlazak na čuvenu ceremoniju čaja. Kasniji ručak. Odlazak prema Nanjingu, u doslovnom prijevodu, južna prijestolnica, nekada glavni grad Kine koji leži na obali rijeke Yangtze. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Najing – Hangzhou

Doručak. Razgled Nanjinga, grada sa više od 6000 godina dugom povijesti: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom Fuzimiao tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, predsjednička palača koja je nekada bila glavni ured predsjednika Kine, a danas je muzej moderne povijesti,  mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Kasni ručak. U poslijepodnevnim satima vožnja prema Hangzhou, koji je jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona.  Smještaj u hotel. Noćenje

8. dan | Hangzhou – Suzhou

Doručak. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze rijeke. Poslije ćemo se provozati čamcem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru.  Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svijetu gdje ćete vidjeti način proizvodnje te imati priliku degustirati jedan od najkvalitetnijih zelenih čajeva na svijetu. Nastavak vožnje  do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži te bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCA. Zajednički odlazak na večeru. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan | Suzhou – Shanghai

Doručak. Posjetiti ćemo jedan od najljepših kineskih vrtova, a nakon toga zajedno idemo na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smjestile najljepše pagode. Odlazak do Muzeja i tvornice svile gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po tvorničkim cijenama. Nastavak vožnje do Shanghaia. Po dolasku  Shanghai odlazak do Bunda od kuda se pruža prekrasan pogled na futuristički dio Pudong sa blještavilom svjetala i reklama. Posjet muzeju žada gdje ćete imati prilike kupiti poneki suvenir po tvorničkim cijenama. Odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u restoran na večeru. Ukoliko budu vremenski uvjeti dozvoljavali, predlažemo odlazak na vožnju po rijeci Huang –Pu  s koje se pruža nezaboravan pogled na kolonijalni dio Bund i prekrasno osvjetljen Pudong. Odlazak  do hotela.  Smještaj. Noćenje.

10. dan | Shanghai

Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do čuvenog hrama Budhe od žada sa dva divovska Budina kipa koji je ujedno najznačajniji hram u gradu. Odlazak do Bunda sa Bank of China te užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet poznatom Šangajskom muzeju. Poslije Vas vodimo do prekrasnog kvarta French concession koji obiluje kućicama u europskom stilu sa nizom poznatih europskih restorana i kafića. Predlažemo odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635 m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultra brzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 katova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na Shanghai. Zajednički odlazak na večeru. Poslije večere predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show koji se održava u Shanghaiu (zbog velikog interesa, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan | Shanghai – Doha

Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang, koji je sagrađen prije 450 godina te je sa svojim mostićima i paviljonima prava oaza mira. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na kasni ručak. Poslije ručka predlažemo odlazak na čuvenu Fake market gdje možete kupiti najbolje „lažnjake„ u Kini za koje ni sami nećete vjerovati da nisu pravi.  Transfer do zračne luke. Za one koji žele doživjeti nešto više, predlažemo odlazak do zračne luke sa čuvenim Maglev vlakom koji ide 425 km na sat te vožnja do zračne luke traje samo 8 minuta (doplata cca 80 Yuana na licu mjesta). Za to vrijeme, autobus će dovesti našu prtljagu do zračne luke. Prijava za let za Dohu u kasnim večernjim satima. Noćni let.

12. dan | Doha – Zagreb

Slijetanje u Dohu u rano jutarnjim satima po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb. Kraj programa.

** red letenja za svaki polazak navedena je u programu putovanja.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

1.990 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Qatar airwaysa na relaciji Zagreb – Doha – Peking; Shanghai – Doha – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • sve zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Pekingu
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Xianu
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Nanjingu
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Hangzhou
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Suzhou
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Shanghaiu
 • 1 noćenje u noćnom vlaku na relaciji Peking – Xi’an (spavaća kola sa 4 ležaja)
 • Doručak u hotelu u Xi’anu
 • unutarnji let Xi’an – Nanjing u ekonomskoj klasi sa svim pristojbama
 • sve večere u lokalnim restoranima sa uključenim 1 pićem po osobi
 • večera u Pekingu sa pekinškom patkom
 • prijevoz prema programu u klimatiziranom autobusu
 • svi razgledi prema programu
 • izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom
 • ulaznice za: grobnica dinastije Ming, Vojska od terakote, pagoda Male Divlje Guske, vožnja brodom po Zapadnom jezeru Hangzhou, Lynyin hram, vožnja brodom po na kanalima u Suzhou, hram Bude od žada, Yu vrtovi, Zabranjeni grad, Nebeski hram

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • vizu za Kinu, ishođenje vize za Kinu
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače – 50 €- obavezna doplata na licu mjesta!
 • Ulaznicu za carsku ljetnu palaču u Pekingu – 35 € – plaćanje na licu mjesta
 • Vožnja rikšama uz razgled Hutonga (Peking) sa uključenim napojnicama – 25 € – plaćanje na licu mjesta
 • Tang dynasty show u Xianu – 40 €
 • Akrobatski show u Shanghaiu – 30 €
 • Večernja vožnja brodom po Shanghaiu – 20 €
 • Shanghai Tower vidikovac – 30 €
 • Putno zdravstveno osiguranje

Doplate

 • jednokrevetna soba: 490 € – plaćanje prilikom rezervacije putovanja
 • doplata za dvokrevetni kupe u vlaku: 80 € po osobi – plaćanje prilikom rezervacije putovanja

 

Popusti: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe: 100 €

Napomena: U Kini ne postoji prava 3 krevetna soba već postoji dvokrevetna sa pomoćnim ležajem 100 x 200 cm na kojem dijete do 12 god ostvaruje popust od 100 €, a odrasla soba nema popusta.