Nacionalni parkovi SAD-a

15 dana, 13 noćenja
Min. 14 osoba
Hotel 3/4*
N, ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 3.8.2024.Povratak: 17.8.2024.3.8.2024.17.8.2024.4.500 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 12.10.2024.Povratak: 26.10.2024.12.10.2024.26.10.2024.4.500 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 9.8.2025.Povratak: 23.8.2025.9.8.2025.23.8.2025.4.500 
PolazakPovratakCijena
Polazak: 18.10.2025.Povratak: 1.11.2025.18.10.2025.1.11.2025.4.500 

San Francisco, Reno, Salt Lake City, Las Vegas i Los Angeles

Nacionalni parkovi Yosemite, Yellowstone, Arches, Mesa Verde, Grand Canyon i Dolina smrti

Monument Valley, Antelope Canyon i Horseshoe Bend

Legendarna američka cesta Route 66

1. dan | Zagreb – San Francisco

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje obavljate kontrolu putovnica i presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u San Francisco u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer u hotel na širem području San Francisca. Noćenje.

2. dan | San Francisco

Doručak. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti. Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman’s Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks. Noćenje.

3. dan | Nacionalni park Yosemite

Doručak. Vožnja u pravcu nacionalnoga parka Yosemite. Nacionalni park Yosemite je popularno ljetno odredište milijuna posjetitelja. Upoznat ćemo kalifornijsku Sierra Nevadu, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na visini višoj od 3000 mnm. U Yosemiteu se nalazi najviša monolitna stijena na svijetu – El Capitan (2308 mnm / 1100 m), najviši slapovi na sjevernoameričkom kontinentu – Yosemite Falls (739 m) te najviše drveće na svijetu – golemi mamutovac (sekvoja). Doživi do 4000 godina, a od 50. do 70. godine donosi obilan plod. Naraste više od 100 m u visinu, a promjer mu doseže do 10 m. Debela kora čini ga otpornim na požar. Od 1984. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | Reno – Elko – Rexburg ili Idaho Falls

Cjelodnevna ugodna panoramska vožnja na sjeveroistok SAD-a, kroz saveznu američku državu Nevadu. Zaustavljanje u Elku, tipičnom kaubojskom gradiću. Nastavak vožnje na sjeveroistok SAD-a, kroz saveznu američku državu Idaho do Rexburga. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan | Nacionalni park Yellowstone

Doručak. Nacionalni park Yellowstone je najstariji i jedan od najvećih nacionalnih parkova u SAD‑u. Najvećim dijelom se prostire u saveznoj državi Wyoming. Leži u srednjem dijelu Rocky Mountains (Stjenjak), na 2100 do 2500 m visokoj zaravni i obuhvaća 8983 km2. Osnovan 1872., prvi je nacionalni park u svijetu. Poznat je po mnogobrojnim termalnim izvorima i gejzirima (najpoznatiji Old Faithful), jezerima (Yellowstone, Shoshone), rijekama (Yellowstone, Snake) i vodopadima. Velike površine zauzimaju crnogorične šume s raznolikom faunom (grizliji i smeđi medvjedi, bizoni). 2021. posjetilo ga je rekordnih 4,86 mil. posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Noćenje.

6. dan | Rexburg – Salt Lake City – Green River

Doručak. Vožnja do Salt Lake Cityja. Razgled glavnog grada savezne američke države Ute: parlament – Temple Square – Tabernacle – Main Street. Nastavak vožnje do Green Rivera. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Nacionalni park Arches – Nacionalni park Mesa Verde

Doručak. Nacionalni park Arches je poznat po svojim lučnim kamenim formacijama od crvenog pješčenjaka koje su stare više od 65 mil. godina. Nalazi se u istočnoj Uti uz rijeku Colorado. Izuzetno je atraktivan i posjećen. Zaustavit ćemo se na najupečatljivijim lokacijama: Balanced Rock – Double Arch – Delicate Arch. Otkrijte krajolik kontrastnih boja, oblika i tekstura za razliku od bilo kojeg drugog. Park ima preko 2000 lukova od prirodnog kamena, stotine visokih vrhova, masivne stijene i divovske uravnotežene stijene. Ova zemlja čudesa na crvenoj stijeni zadivit će vas svojim oblicima, osvježit će vas svojim stazama i inspirirati svojim zalascima sunca. Nacionalni park Mesa Verde arheološki je lokalitet prastanovnika sjevernoameričkog kontinenta. Više od 700 godina su prastanovnici gradili svoje zajednice na planinskim vrhovima i liticama Mesa Verdea. Danas park štiti bogatu kulturnu baštinu 26 pueblosa (plemenskih naselja) i posjetiteljima nudi spektakularan pogled u prošlost. Prostor nacionalnog parka dom je više od tisuću biljnih i životinjskih vrsta, uključujući nekoliko onih koje ne žive nigdje drugdje na zemlji (tzv. endemske vrste). 2021. posjetilo ga je više od pola milijuna posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | Monument Valley – Antelope Canyon

Doručak. Monument Valley sa svojim crvenim monolitima najprepoznatljiviji je krajolik Divljeg zapada; poslužio je kao kulisa brojnim westernima. Preporučujemo vožnju džipovima do indijanskog sela sa zaustavljanjem na usputnim vidikovcima (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo (preporučeni skup ulaznica). Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan | Horseshoe Bend – Nacionalni park Grand Canyon

Doručak. Odlazak do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove (preporučeni skup ulaznica). Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO‑ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan | Route 66 – Las Vegas

Doručak. Legendarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan | Las Vegas

Slobodan dan za odmor i osobne programe. Las Vegas je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje – da nije ni postojao na početku 20. stoljeća! Zadnjih godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se u mnogobrojnim hotelima i kockarnicama: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom. Ispred hotela zbivaju se gusarske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i brojne druge zanimljivosti. Noćenje.

12. dan | Nacionalni park Dolina smrti

U svitanje novog dana naći ćemo se na Dante’s View, stijeni s koje se vidi nacionalni park Dolina smrti. Razgled: Zabriskie Point – Badwater – Artist Drive – pustinjska oaza Furnace Creek – pješčane dine. Badwater je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na –86 m ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km i po površini je najveći nacionalni park SAD-a (ne računamo Aljasku i Havaje). Nenastanjena je zbog visokih temperatura zraka (do 57 °C) i suše (oko 56 mm oborina godišnje). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. U 19. st. rudario se boraks. Dolazak u hotel u široj okolici Los Angelesa i smještaj u sobe. Noćenje.

13. dan | Los Angeles

Doručak. Razgled Los Angelesa otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi u Trećoj ulici. Noćenje.

14. dan | Los Angeles

Doručak. Vrijeme je za sređivanje dojmova, laganu šetnju Promenadom u Trećoj ulici, fini ručak u nekom restoranu s pogledom na ocean, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u losanđelesku zračnu luku (LAX) i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

15. dan |  Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima i preuzimanje prtljage.

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – San Francisco i Los Angeles – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovnih karata
 • transfere na relaciji zračna luka – hotel i hotel – zračna luka
 • 13 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima i motelima turističke kategorije (približno europske 3*-4*):
 • 2 n/d  okolica San Francisca
 • 1 noćenje bez doručka Carson City, Reno ili Sparks
 • 2 n/d  Idaho Falls ili Rexburg
 • 1 n/d  Green River ili Moab
 • 1 n/d  Cortez
 • 1 n/d  Page
 • 1 n/d  Williams
 • 2 noćenja bez doručka Las Vegas
 • 2 n/d  okolica Los Angelesa
 •  prijevoz klimatiziranim minibusom ili autobusom prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti organizatora paket-aranžmana

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • ESTA-ino odobrenje: 21 $
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • doplatu za određena željena sjedala u zrakoplovu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.400 € – obavezna doplata ako osoba spava sama!
 • preporučeni skup ulaznica, fakultativne sadržaje, osobnu potrošnju i napojnice

Preporučeni skup ulaznica

 • krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili, po izboru, nekom drugom stranom jeziku
 • jedna vožnja poznatim turističkim tramvajem (cable car) u San Franciscu
 • Monument Valley Backcountry Tour
 • Antelope Canyon Tour
 • Horseshoe Bend

Cijena preporučenog skupa ulaznica: 450 €

Fakultativni sadržaji

 • helikopterski let iznad nacionalnoga parka Grand Canyon: 300 €