Novi Zeland

15 dana, 11 noćenja
Min. 19 osoba
Hotel 3*/4*
ND
Zrakoplovom
Polazak Povratak Cijena po osobi
PolazakPovratakCijena
Polazak: 17.11.2024.Povratak: 1.12.2024.17.11.2024.1.12.2024.4.690 
Pošaljite upit
GARANTIRANO
PolazakPovratakCijena
Polazak: 23.11.2025.Povratak: 7.12.2025.23.11.2025.7.12.2025.4.690 

Christchurch, Queenstown, Wellington, Auckland

Alpska jezera, ledenjaci, fjordovi, gejziri i vulkani

Nacionalni park Paparoa

Kiviji

Novozelandski Maori

1. – 3. dan | Zagreb – Melbourne

Letovi od Zagreba do Melbournea s presjedanjima. Dolazak u Melbourne i obavljanje graničnih formalnosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | Melbourne – Christchurch

Doručak. Polazak zrakoplova iz Melbournea u 9:00, dolazak u Christchurch u 14:25. Obavljanje graničnih formalnosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan | Christchurch

Doručak. Christchurch ima oko 400 000 stanovnika, najveći je grad Južnog otoka i treći po veličini grad na Novom Zelandu. Razgled Christchurcha otpočet ćemo panoramskim pogledom s vidikovca iznad grada do kojega ćemo doći gondolom. U zoološkom vrtu Orana upoznat ćemo neke od autohtonih i endemskih ptičjih vrsta poput kivija (simbol Novog Zelanda), whio (plava patka) i tieke. Posjet Međunarodnom antarktičkom centru, jedinstvenoj atrakciji takve vrste na svijetu gdje će nas upoznati sa životom i uvjetima koji vladaju na Antarktici. Noćenje.

6. dan | Christchurch – Alpska jezera – Shotover Jet – Queenstown

Doručak. Južni otok je poznat kao otok alpskog krajolika, jezera i ledenjaka, dok je Sjeverni otok poznat kao otok vulkanskih aktivnosti i gejzira. Upoznat ćemo i jedno i drugo. Vožnja u pravcu Queenstowna, adrenalinske prijestolnice Novog Zelanda. Zaustavit ćemo se na jezeru Tekapo da bi pogledali crkvicu Dobroga Pastira, a zatim ćemo se uputiti do pastelno plavog jezera Pukaki. Po dolasku na rijeku Shotover ukrcavamo se u superbrzi gliser na hidromlazni pogon kojim ćemo brzinom do 85 km na sat juriti po vodi dubokoj samo 10 cm uz brojne brze manevre. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Queenstown

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo krstarenje parobrodom po jezeru Wakatipu, skok padobranom ili cjelodnevni izlet na Milford Sound, najpoznatiji fjord Novog Zelanda. Fjord (norv.: zaljev), dug, uzak i dubok morski zaljev, strmih obala; u postpleistocenu potopljeni dio doline oblikovane radom ledenjaka. Noćenje.

8. dan | Queenstown – Ledenjak Franz Josef – Hokitika

Doručak. Vožnja podno Južnih Alpi uz jezera Hawea i Wanaka do mjesta Franz Josef. Uspon helikopterom na ledenjak Franz Josef. U blizini ledenjaka nalazi se Mount Cook (Aoraki), najviši vrh Novog Zelanda, visok 3754 m. Krećemo dalje prema sjeveru duž divlje obale Tasmanskog mora dok se s kopnene strane uzdižu vrhunci Južnih Alpi. Obala je prožeta poviješću – Maori su tu skupljali pounamu ili nefrit (novozelandski žad), tu su bili sakupljači zlata za vrijeme zlatne groznice koncem 19. st, ugljenokopi i drvna industrija. Vožnja kroz šumoviti kraj do Hokitike. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9. dan | Hokitika – Punakaiki – Buller Gorge – Nelson

Doručak. Vožnja do čuvenih Pancake Rocks koje se nalaze u nacionalnom parku Paparoa. Ovaj vapnenački krajolik u obliku naslaganih pečenih palačinki prepun je rupa i bazena iz kojih pršti voda. Stijene predstavljaju erodirane vapnenačke površine gdje se more probija kroz nekoliko okomitih rupa tijekom visoke plime i oseke. Vapnenac koji je nastao ogromnim pritiskom naizmjenično tvrdih i mekih slojeva glavna je atrakcija toga područja. Vožnja do visećeg mosta Buller Gorge. Nastavak vožnje do Nelsona. Nelson je poznat po umjetnosti i brojnim obrtima ali i kao geografsko središte Novog Zelanda. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan | Nelson – Picton – Wellington

Doručak. Vožnja do Pictona i ukrcaj na trajekt koji će nas za trosatne plovidbe fjordom i Cookovim prolazom prevesti do Sjevernog otoka i Wellingtona, glavnog grada Novoga Zelanda. Wellington je najjužniji glavni grad na planeti, drugi je po veličini grad na Novom Zelandu i broji pola milijuna stanovnika. Okružen je brežuljcima s jedne i naboranom obalom s druge strane. Pravi je šarmer koji nudi sve i kulturno je središte otoka. Od trgovina, umjetničkih galerija, restorana i trendi kafića u centru do obilaska lijepih vinarija i vinograda. Mreža pješačkih i biciklističkih staza je razvijena i začas se iz grada može izgubiti u prirodnim krajolicima. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

11. dan | Wellington – Te Puia – Rotorua

Doručak. Vožnja do Pictona i ukrcaj na trajekt koji će nas za trosatne plovidbe fjordom i Cookovim prolazom prevesti do Sjevernog otoka i Wellingtona, glavnog grada Novoga Zelanda. Wellington je najjužniji glavni grad na planeti, drugi je po veličini grad na Novom Zelandu i broji pola milijuna stanovnika. Okružen je brežuljcima s jedne i naboranom obalom s druge strane. Pravi je šarmer koji nudi sve i kulturno je središte otoka. Od trgovina, umjetničkih galerija, restorana i trendi kafića u centru do obilaska lijepih vinarija i vinograda. Mreža pješačkih i biciklističkih staza je razvijena i začas se iz grada može izgubiti u prirodnim krajolicima. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

12. dan | Rotorua – Agrodome – Waitomo – Auckland

Doručak. Novi Zeland broji oko 5,35 mil. stanovnika i oko 26 mil. ovaca. Mi ćemo posjetiti farmu Agrodome na kojoj će nam prezentirati prošlost i sadašnjost ovčarstva Novoga Zelanda. Neizostavno je i šišanje ovaca. Nastavljamo do Waitoma, špilje gdje svjetleći crvi vise sa stropa. Djeluje poput najzvjezdanijeg neba ili rojeva upaljenih krijesnica. Vozeći se rijekom Waitomo ostat ćete zatečeni milionima svjetala koja vise sa stropa špilje. Galaksija sitnih živih svjetala je neopisiva. Ženke polažu oko 130 jaja iz kojih se svakih 20 dana izlegu novi crvi. Gladan crv svijetli jače od sitog, a ženski jače od muškog. Vožnja do Aucklanda. Noćenje.

13. dan | Auckland

Doručak. Auckland je najtopliji i najsunčaniji grad Novoga Zelanda. Broji 1,7 mil. stanovnika.  Smješten je u blizini Bay of Plenty odnosno Zaljeva obilja. Najvažnija građevina je telekomunikacijski toranj Sky Tower – 328 m visine, koji je među najvišim građevinama na južnoj polutki. Sa njega se svakodnevno izvode bungee skokovi. “Grad jedara” je važno nautičko središte s velikom marinom i lučkim djelatnostima i upravo iz toga razloga nekako najviše podsjeća na Split. Zaštitni znak je vulkanski otok Rangitoto na kojem vulkan nije aktivan. Slobodan ostatak dana za osobne programe. Noćenje.

14. dan | Auckland

Doručak. Slobodno do transfera u zračnu luku. Letovi od Aucklanda do Zagreba s presjedanjima.

15. dan | Zagreb

Dolazak u Zagreb i preuzimanje prtljage.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

4.690 €

Cijena paket-aranžmana uključuje

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu prema programu putovanja
 • 11 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima i motelima 3*
 • prijevoz po programu putovanja
 • razgled Christchurcha, Queenstowna, Wellingtona i Aucklanda
 • cjelodnevni izlet na Milford Sound
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boraka u Novom Zelandu
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti

Cijena paket-aranžmana ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.100 €
 • napojnice
 • fakultativne sadržaje, izlete i ulaznice
 • javni prijevoz, obroke (ručkove i večere) i osobnu potrošnju
 • paket putnog osiguranja – cijena na upit

Cijene fakultativnih sadržaja, izleta i ulaznica

 • vožnja gondolom na vidikovac iznad Christchurcha 32 €
 • posjet zoološkom vrtu Orana 31 €
 • Međunarodni antarktički centar 49 €
 • adrenalinska vožnja superbrzim gliserom na hidromlazni pogon 128 €
 • krstarenje parobrodom po jezeru Wakatipu 79 €
 • krstarenje fjordom Milford Sound 96 €
 • helikopterski let na ledenjak Franz Josef 263 €
 • viseći most Buller Gorge 41 €
 • Maorska večer (folklorni program s tradicionalnim haka plesom i hangi večera) 190 €
 • posjet novozelandskoj farmi Agrodome 37 €
 • špilja Waitomo i svjetleći crvi 62 €
 • toranj Sky Tower u Aucklandu 32 €

Ulaznice se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj u eurima. Cijena preporučenog skupa ulaznica: 1.040 €

Plaćanje

Pri prijavi se uplaćuje 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, preostalih 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi uplaćuje se 60 dana prije polaska. Plaćanje je na IBAN agencije ili kartično u poslovnici u Zagrebu. Ako se putnik prijavljuje u razdoblju manjem od 60 dana prije polaska, pri prijavi uplaćuje cjelokupni iznos cijene paket-aranžmana.

Dokumenti potrebni za putovanje

 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u Australiju i Novi Zeland. Pri prijavi obavezno šaljete agenciji presliku stranice sa slikom na e-adresu: info@mtravel.hr
 • Turistička viza nužna je hrvatskim državljanima za putovanje u Australiju. Za Novi Zeland nije potrebna turistička viza već samo online registracija (NZeTA)
 • Kreditna kartica na ime putnika obavezna je kod prijave u hotele. Kartica se autorizira na iznos depozita za evl. troškove u hotelu. Ako niste učinili dodatnih troškova, autorizirani iznos se kod odjave iz hotela automatski poništava.

Putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje! Cijena osiguranja na upit. Osiguranje se uplaćuje isti dan kada i paket-aranžman, ali u odvojenoj transakciji. Osiguranje se uplaćuje na IBAN agencije.

Viza

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/visas/visa/nzeta

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu ili uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje paket-aranžmana

19

Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut

20 dana prije početka paket-aranžmana